Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Elindult a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv kérelem befogadási rendszere | MKIK

honlapján!

-

Elindult a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv kérelem befogadási rendszere

Szerző: Dr. Tarján Katalin | 2014. április 30.

 

Április végétől elérhető a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv elektronikus kérelem befogadási rendszere. A kérelmezők ezentúl közvetlenül egyetlen online felületen tölthetik ki a kérelem űrlapot és csatolhatják a vitás teljesítéshez kapcsolódó dokumentumaikat.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) eljárását építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó vitás ügyekben kérelmezheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó. A TSZSZ működéséről rendelkező jogszabályoknak megfelelően a szakértői eljárás elektronikus kommunikációra épül, így elsősorban elektronikusan lehet kérelmet beadni, ha ez nem lehetséges, postán vagy személyesen a kérelmező székhelye szerint illetékes területi kamaránál.

 

Az új elektronikus rendszer lényegesen leegyszerűsíti a kérelem beadásának folyamatát, hiszen így az adatok megadását és a rendelkezésre álló dokumentumok csatolását követően egyetlen kattintással kérelmezhető a TSZSZ eljárása.

 

A rendszer megjelöli azokat a pontokat a kérelem űrlapon, melyek kitöltése elengedhetetlen az elbíráláshoz, és rövid szöveges segítséget is találnak a kérelmezők az egyes pontok kitöltéséhez.

A kérelemhez ebben a formában is csatolni kell minden olyan, a kérelmező rendelkezésére álló dokumentumot, amely a vita eldöntését szolgálhatja.  Fontos előnye viszont a kérelem befogadási rendszernek, hogy így a méretüknél fogva esetleg e-mailben nem továbbítható dokumentumok is egyszerűen mellékelhetők.

 

Az online rendszerre történő átállás folyamatos lesz, így egyelőre a korábbiakhoz hasonlóan e-mailben, postán vagy személyesen is beadhatók a kérelmek.

 

A kérelem befogadási rendszer elérhetősége: http://www.mkik-tszsz.hu

 

További információk a kérelem kitöltésével és a szakértői eljárással kapcsolatban megtalálhatók a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv honlapján: http://www.mkik.hu/hu/tszsz