Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
8
91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Cikkek

Augusztus közepéig lehet pályázni a Kézműves Remekre

2017. 07. 14. 13:19

Sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a Magyar Kézműves Remek Pályázatra kamaránk Hódmezővásárhelyen. A kiírás bemutatása mellett a legutóbbi két megyei díjazott, Ambrus Sándor vásárhelyi fazekas mester, és a HÓDFÓ Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímzőműhelyének vezetője, Angyal Frigyesné beszélt az elismerés értékéről.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Maradj a sikerig és azon túl is! Szakmai együttgondolkodás a munkaerő megtartásáról

2017. 03. 14. 07:15

A szervezetek, vállalatok azzal szembesültek, hogy 2016 közepére szinte kiürült a magyar munkaerőpiac. A vállalkozásvezetők és a HR szakemberek azzal is szembesültek, hogy nem tudnak munkatársakat toborozni. Ezzel párhuzamosan elindult egy olyan tendencia, hogy cégeik munkatársait más vállalatok „csábítják” el. Megnőtt a fluktuáció a munkaerő piacon, hiszen mindenkinek fontos, hogy a szaktudásáért, idejéért minél magasabb árat és megbecsülést kapjon.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után a PBKIK Humán Klub az IFKA Iparfejlesztési Nonprofit Kft-vel együttműködve 2017. április 11-én tartja a II. dél-dunántúli regionális humán erőforrás konferenciát.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági évnyitót tartott a kamara

2017. 01. 20. 13:05

A magyar gazdaság kihívásairól, a 2017-es év feladatairól és az atipikus foglalkoztatási formákról szólt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitója Szegeden. Az eseményen Nemesi Pál, a gazdasági önkormányzat elnökének bevezetője után Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus versenyképességről szóló előadásán elhangzott, hogy a termelékenység fokozása a magyar gazdaság további fejlődésének záloga.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Partnerkeresés az Ingatlantörzskönyv rendszer régiós képviseletére

2016. 05. 24. 09:23

A Go-Home Kft. - a kamara önkéntes tagja - komplex épületdiagnosztikával, műszakilag támogatott értékbecsléssel és amortizációs kockázatelemzéssel foglalkozó vállalkozás.

A cég a hazai piacon egyedüliként működő műszaki franchise hálózatának bővítéséhez, valamint az Ingatlantörzskönyv és az Ingatlanszervizkönyvrendszerének piaci bevezetéséhez keres az építőiparban, az ingatlanszektorban, és a kereskedelemben nagy tapasztalattal bíró társcégeket Magyarország megyeszékhelyein, megyei területi képviselet ellátására franchise partneri pozícióban.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Szabolcs Kupa 2016

2016. 02. 15. 12:16

Ebben az évben 14. alkalommal tehették próbára tudásukat tanulók és profik és második alkalommal a mesterek is a Szabolcs Kupa Nemzetközi Fodrász Kozmetikus, műkörömdíszítő és –építő versenyen.

A verseny megnyitóját megtisztelte részvételével Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés Alelnöke, Gurbánné Papp Mária a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Igazgatója, valamint dr. Szilágyi János a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és képzési igazgatója, aki elismerését fejezte ki minden indulónak és felkészítő oktatóiknak munkájáért, kihangsúlyozva, hogy az ilyen megmérettetésen való részvétel biztosítja a folyamatos szakmai fejlődést és próbája lehet egy-egy nemzetközi versenyen való részvételnek is.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági Évnyitót tartott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2016. 01. 15. 12:30

2016. január 15-én tartotta hagyományos Gazdasági Évnyitóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen középpontjában a megyei cégek lehetőségei, az idei gazdasági kilátások, valamint a területfejlesztési programok álltak. Nemesi Pál, a kamara elnökének nyitóbeszéde után Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke és dr. Palócz Éva, a KOPINT-TÁRKI Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a részvevőknek.

 

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Csanaki Jerfy Antal díjátadó 2015. november 2-án Győrben

2015. 11. 03. 09:04

A 2014-ben alapított díj idei nyertesei Győrben, november 2-án a Páyaválasztási kiállítás megnyitóján vehették át Mihalicz Antal elnöktől és Mikóczi Tamás társelnöktől. A díjhoz csatlakozott Prominent Kft. Professió Klaszter és SMR Hungary Bt.képviselői is átadták az általuk támogatott egy-egy diáknak a támogatásuk jelképező oklevelet.

Jerfy Antal díj logó 2015

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A ProMinent Kft és a Professio Klaszter is csatlakozott a kamarai Jerfy díjhoz

2015. 10. 21. 17:28

Horváth Ottó ügyvezető és Horváth Szabolcs elnök Dinnyés Előd GYMSKIK tikárral közösen, Győrben, október 21-én a kamarai Jerfy Antal ösztöndíjhoz történő csatlakozási dokumentumot írt alá. Ez azt jelenti, hogy évente így már öt kiemelkedő teljesítményű szakmát tanuló diákot lehet havi harmincezer forinttal támogatni, két éven keresztül, amennyiben megtartja a pályázat idején produkált jó eredményét. Időközben az SMR Hungary is csatlakozott. Ők is átadnak egy ösztöndajat november 2-án.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

125 év - Megnyílt a kamaratörténeti kiállítás

2015. 10. 05. 17:21

Jogelődeit is figyelembe véve idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A jubileum apropóján köztéri kiállítás nyílt a Reök-palota előtti téren. Az érdeklődők október 25-ig láthatják a 28 plakátból álló tárlatot.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Küldöttgyűlést tartott a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2015. 05. 15. 14:29

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének a kamarai és a gazdasági életet érintő kérdésekről szóló előadásával kezdődött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 15-i küldöttgyűlése. Ezt követően átadták az MKIK Emlékplakettjét, a megyei kamara tagozati elismeréseit, valamint a Süle József Emlékérmet is.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Dr. Csada László-díjátadó

2015. 03. 17. 08:55

Ebben az évben a közigazgatási területen végzett tevékenységéért Dr. Kriesch Attila, az Európai Fogyasztói Központ vezetője, a civil területen végzett tevékenységéért Dékány László, a Csongrád Megyei Békéltető testület elnöke, a vállalkozási területen végzett fogyasztóvédelmi tevékenységéért pedig Kovács Rezsuk Gábor, a Transcommers Kft. ügyvezető igazgatója vehette át a Dr. Csada László-díjat.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Vendégünk volt Szilágyi János

2015. 03. 06. 14:47

A napokban Szilágyi János a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Képzési Igazgatója folytatott szakmai megbeszélést kamaránkban a szakképzési tanácsadást végző munkatársakkal.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Nógrádi kamarai munkatársak tanulmányútja

2015. 03. 03. 15:32

Az iratkezelés kiemelt szerepet tölt be minden szervezet, így a kereskedelmi és iparkamarák életében, hiszen a megbízható, visszakereshető nyilvántartás a pontos munka alapköve, melyben egyre komolyabb szerepe van számítógépes alkalmazások megfelelő ismeretének és használatának. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évek óta használt iratkezelő számítógépes programja biztosítja mindazt, ami elvárható az iratok nyilvántartásában, megfelelő kezelésében.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szakképzés Szlovákiában és külföldön

2015. 03. 03. 12:51

A szakképzés átalakítása, a piacképes tudás biztosítása napjainkban minden uniós tagállamban sürgető feladat, így Szlovákiában is. Ebben a témában szerveztek konferenciát Eperjesen a közelmúltban, ahol a magyar gyakorlatot Nagyné Varga Katalin, kamaránk főtitkára ismertette.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Győri vállalkozások látogatása megyénkben

2015. 03. 02. 14:04

A közelmúltban a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának tagjai látogattak el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. A két kamara között tradicionálisan jó kapcsolatot tovább mélyítette a látogatás, hiszen a megye jelentős üzemeinek meglátogatása mellett tapasztalatot cseréltek a kamarai munkáról, valamint jó gyakorlatokat is megismerhettek.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

ifj. Palotás Sándor az Enterprise Europe Network új dél-alföldi követe

2015. 02. 26. 10:01

Az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciuma 2015 február 25-én tartotta éves fogadását, melyen bemutatták a hálózat eddigi eredményeit, és felkérték a 2015-16-os időszak követeit. A követi program keretein belül egy-egy helyi vállalkozás jó példáján keresztül ismerheti meg a regionális vállalkozói kör a Hálózat nyújtotta szolgáltatásokat, valamint ezek előnyeit.  

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bozó Zoltán kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért díjat

2015. 02. 24. 08:41

A Csongrád Megye Gazdaságáért díjat idén Bozó Zoltán, a MetalCom Távközlési és Rendszerintegrációs Kft. ügyvezetője vehette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől. A díjátadóra 2015. február 21-én, a Kamara Francia Üzleti Estjén került sor.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

4 Csongrád megyei pályázat nyert Magyar Termék Nagydíjat

2014. 09. 03. 14:31

4 Csongrád megyei pályázó vehetett át elismerést a Magyar Termék Nagydíj Országházban megrendezett díjátadó ünnepségén szeptember 3-án.

A 2014. év Csongrád megyei nagydíjasai és nyertes pályázatai:
CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. – Aknás kerethíd keretelem;
IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. – PEAS Vállalatirányítási Rendszer;
Károlyi László – Üzleti évszakok című kézikönyv;
Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. – Program MOSAIC csatlakozóaljzat.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Példaértékű vállalkozók – Követendő jó példák

2014. 08. 29. 09:56

Tavaly novemberben egy sikeres rendezvény keretében találkozhattak Kamaránk, a Példakép Alapítvány és az SZTE Gazdaságtudományi Kar közreműködésével követendő vállalkozói példákkal.

2014 október 7-én 14 órai kezdettel szeretnénk még több jó példát és hasznos ötletet megosztani Önökkel.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Dr. Szeri István

2014. 08. 21. 09:20

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült dr. Szeri István, Kamaránk tiszteletbeli elnöke, a Tisza Volán Zrt. tanácsadója több mint két évtizedes szakmai és vezetői tevékenysége elismeréseként. A kitüntetést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át augusztus 19-én.

 

Ezúton is gratulálunk az elismeréshez!

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ünnepélyes irodamegnyitó Hódmezővásárhelyen

2014. 08. 20. 00:00

Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, valamint Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere együtt vágták el a nemzeti színű szalagot, mellyel jelképesen megnyitották Kamaránk új, hódmezővásárhelyi irodáját a Lánc utca 7. szám alatt.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Pótfelvételi az Edutus Főiskolán 2014/2015

2014. 07. 31. 07:34

A tatabányai Edutus Főiskola pótfelvételit hirdet a 2014/2015. tanévre a mellékletben található képzésekre.

Az Edutus Főiskola fő törekvése, hogy a közoktatási és a vállalati szférával való kapcsolatok szorosabbra fűzésével és az együttműködés új útjainak kiépítésével megerősítse „tudásközpont” jellegét, hogy szolgáltatásaival képes legyen elősegíteni a térség versenyképességét. Kamaránk hosszú évek óta kitűnő kapcsolatot ápol a tatabányai Edutus Főiskolával.

A főiskola  az elmúlt években milliárdos nagyságrendű fejlesztéseket hajtott végre. Ennek eredményeként a műszaki képzésük Magyarországon egyedülálló és Európában is ritkaságszámba menő színvonalú, laboratóriumokkal és infrastruktúrával gazdagodott. /Lézertechnikai laboratórium, Festo pneumatika és hidraulika laboratórium, MITUTOYO méréstechnikai laboratórium, CED tervezési /modellezési; szimulációs/ laboratórium./ Mindezek biztosítják az oktatásunk magas színvonalú technikai hátterét és magukban hordozzák a cégekkel közös innovációs együttműködést is.

A jelentkezési határidő: 2014. augusztus 12.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK>>>

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

PÉCS EXPO - KAMARAI SZAKMAI PROGRAMOK

2014. 05. 26. 14:25

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felvállalta az idén június 5-8. között megrendezésre kerülő Pécs Expo nemzetközi kiállítás és üzletember találkozó szakmai támogatását.  A 4 napos rendezvényt a kamara szervezésében hivatalos- és szakmai rendezvények kísérik, esélyt adva a vállalkozók számára, hogy megmutassák vállalkozásaik értékét és kiaknázzák a személyes ismertségben és együttműködésben rejlő további gazdasági lehetőségeket.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Küldöttgyűlés a kamarában

2014. 05. 23. 13:35

2014. május 23-án tartotta évértékelő küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László, a kamara elnöke elmondta, hogy a megyei szervezet 2013-ban is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Árvíz Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában - segítségkérés az érintett területekről

2014. 05. 20. 11:01

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara valamint Bosznia-Hercegovina Külkereskedelmi Kamarájának elnöke a két országban a nagy esőzések miatt kialakult súlyos árvízhelyzetről tájékoztatta kamaránkat, egyben kérik a magyar szervezetek, vállalkozások segítségét.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Beszélgetés, jókedv, tánc, zene - idén újra

2014. 05. 13. 14:21

A gazdaság és a kultúra találkozása jegyében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ismét Kerti Partit szervez. A szeptemberi rendezvényen közel 300, a gazdasági és a kulturális életet képviselő résztvevő szórakozott kitűnő hangulatban.

Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Csongrád Megye Gazdaságáért díj

2014. 02. 10. 15:53

Kamaránk és az Enterprise Europe Network Szeged közös üzleti estjén Kaszás Anikó, a Transcommers Kft. ügyvezetője vehette át a Kamara által 2000-ben alapított Csongrád Megye Gazdaságáért díjat.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Épületgépészek szakmai tanulmányútja

2013. 09. 12. 09:20

Augusztus utolsó hetében 20 megyei épületgépész szakember ismerte meg a szlovák és cseh vállalkozások tevékenységét.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar Termék nagydíjas lett a CSOMIÉP és a Legrand

2013. 09. 10. 16:03

Szeptember első hetében ismételten átadták Budapesten a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, melyet idén két Csongrád megyei cég: a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft., valamint a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. is kiérdemelt. A Magyar Termék Nagydíj nem csupán egy cím, hiszen a tanúsító védjegy egyben „tanúsított minőségi európai útlevélként” is szolgál használójának.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Építőipari szakmai kiállítás szórakoztató családi programokkal – 2013. június 1., szombat, 10,00-17,00

2013. 05. 09. 10:47

Építőipari és kapcsolódó vállalkozások kiállításával, szórakoztató programokkal várja a kamara az érdeklődőket 2013. június 1-jén, szombaton az Építőipari Vállalkozások Szakmai Napján. A vállalkozásoknak kiállítási lehetőséget biztosítunk termékeik, szolgáltatásaik minél szélesebb körben való megismertetésére: bemutatásra kerül a korszerű építőipar, a lakásépítés jövője, a felújítás-korszerűsítés, a megújuló energiaforrások alkalmazása, energia hatékonyságot támogató termékek.

Forrás: Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Vállalkozói Fórum és Beszámoló Küldöttgyűlés

2013. 04. 26. 15:40

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke "A kamarák szerepe a változó gazdasági környezetben" címmel tartott előadást a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beszámoló küldöttgyűlését megelőző Vállalkozói Fórumon április 26-án, a CSMKIK Székházában.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kamarai hozzájárulás az esztergomi Prímás sziget árvízi védelmét elllátó gátrendszer megépítéséhez

2013. 04. 05. 12:42

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara anyagi hozzájárulást nyújt az esztergomi Prímás sziget árvízi védelmét ellátó gátrendszer megépítéséhez szükséges helyi tervek elkészítéséhez az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság számára - jelentette be szerdán Dr. Völner Pál, országgyűlési képviselő, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkára és Juhász József, a KEMKIK elnöke.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Együttműködés

2013. 03. 25. 13:15
Együttműködési megállapodást kötött a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal keretében működő Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
 
Az együttműködési megállapodást  Soós Tamás, a Szakigazgatási Szerv igazgatója, valamint Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke írta alá a Kamara március 22-ei elnökségi ülésén.
Az együttműködés célja, hogy a Csongrád megyei vállalkozók érdekében segítse az információáramlást az együttműködő felek között, valamint elősegítse a vállalkozók munkaügyi és munkavédelmi feladataival összefüggő tevékenységének jogszabály szerinti gyakorlását.
 
Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Nagysikerű kamarai rendezvény az építőipari változásokról - képes beszámoló, letölthető anyagok

2013. 02. 21. 10:31
  JuhászJózsef a KEMKIK elnöke,köszöntötte a vállalkozókat, megköszönte a nagy létszámú részvételt.    Köszöntőt mondott Komjáthy László, a KEM Mérnöki Kamara elnöke, és Takács Zsuzsa a MTESZ ügyvezetője.      

Elektronikus kereskedelem: tippek-trükkök

2013. 02. 14. 14:51

2013. február 12-én a KISOSZ-szal közös szervezésben ismét a Kamarai Kávéházba invitáltuk a megye vállalkozóit. A résztevevők az elektronikus kereskedelemről szóló konzultáción a marketing, az üzemeltetés, a fogyasztóvédelem és a finanszírozás kérdéseivel kapcsolatban kaptak gyakorlati tanácsokat előadóinktól.  

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Mészáros Antal kapta idén a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

2013. 02. 12. 13:07

A gazdasági életben és a kamarai munkában elért kimagasló eredményeiért Csongrád Megye Gazdaságáért Díjjal jutalmazta Mészáros Antalt a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. február 9-én megrendezésre kerülő Hagyományos Nemzetközi Üzleti Találkozóján.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Elektronikus számlázási rendszer a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

2013. 01. 28. 10:08
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) azországban elsőként ingyenesen hozzáférhető módon lehetővé teszit agjainak az elektronikus számlák fogadását - jelentette be Juhász József a kamara elnöke a pénteki sajtótájékoztatóján. 

Tájékoztató programok kis- és középvállalkozásoknak! - KKV Hét a Gazdaság Házában

2012. 10. 02. 13:28
Kis és középvállalkozóknak ajánl programot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2012. október 15-19. között a Gazdaság Házában. Tájékoztatók, előadások, klubbeszélgetések szerepelnek az idei KKV Hét rendezvények között.

Az új OKJ kijelölte a duális szakmai képzés kereteit

2012. 09. 26. 15:27
Az új szakképzési törvény mellett újraszabták az Országos Képzési Jegyzéket is. Az alábbiakban azokat a változásokat foglaljuk össze, amelyek elsősorban az iskolarendszeren kívüli felnőttképzést érintik, és hamarosan alkalmazni is kell őket.A szakképzési törvény új kereteket jelölt ki az OKJ számára (Forrás: Complex Kiadó, Adó-Online, szerző: dr. Henczi Lajos) 

SASO Fair Nemzetközi Kiállítás és Vásár 2012

2012. 09. 12. 10:44
A SASO nemzetközi kiállítás ágazatának legnagyobb kiállítása Horvátországban. A vásár kiváló lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatok építésére és új üzleti partnerek megismerésére.

Küldöttgyűlés a kamarában

2012. 05. 21. 13:18
 

Külön gyengék, együtt erősek! KLASZTER

2012. 03. 28. 13:32
Nemzeti Klaszter Konferenciát tartott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara március 27-én. A szakmai találkozón hét országból hetven klaszter vett részt. A rendezvény fő célja a gazdaság szereplőiben tudatosítani: ezen társulások léte és tevékenysége a közép-európai régió számára a kitörési pont, az egyetlen lehetőség a talpon maradásra.

Válságra gyógyír: MARKETING! cikk a KEMKIK Vállalkozásfejlesztés-Marketing oldalról

2011. 12. 12. 08:40
Kedves Vállalkozásvezető, Kedves Tagunk!  A médiában megjelenő hírekben és a szóbeszédben egyaránt szinte kivétel nélkül azzal találkozom, hogy a válság itt van, egyre rosszabb a helyzet, nincs jövőkép, a KKV-k várják a megoldást és a jobb körülményeket, stb. Több EU-s támogatást remélnek, visszafogják a beruházásaikat, hiszen nagy a kockázat egy-egy fejlesztésbe belefogni - "ki tudja megjósolni, hogy sikeres lesz-e?" Aki egyáltalán fejlesztésbe fog, azok túlnyomó többsége informatikai fejlesztést eszközöl, illetve gép-és berendezésparkját korszerűsíti (vajon vizsgálja-e, hogy a cégnek erre van-e szüksége?). Értékesítőket vesz fel és próbálja "lenyomni a vevők torkán" a terméket-szolgáltatást...

Innovációs díj 2011.

2011. 11. 08. 11:03

Kérdőív az elektronikus aláírásról és az elektronikus azonosításról

2011. 10. 25. 15:05
Az online szolgáltatásoknak és tranzakcióknak épp olyan megbízhatónak éskönnyen használhatónak kellene lenniük, mint a ténylegesen végbemenőfolyamatoknak. Azonban még mindig vannak akadályok egy határok nélkül i"egységes digitális piac” létrehozása előtt, amely lehetővé tenné a polgárok és a vállalkozások számára az egész Európán átívelő tranzakciók lebonyolítását. Az akadályok áthidalásának kulcsa a határokon átnyúló elektronikus azonosító és aláírás.  Ön használ elektronikus azonosítót vagy aláírást? Mik a tapasztalatai?

Gyártói szabadkapacitás kiajánlása

2011. 10. 10. 14:19
A Sanamöbel Kft. (3396 Kerecsend, Füzesabonyi út 75-79., képünkön Mohácsi Lajos, ügyvezető) szabad kapacitással rendelkező technológiái, eszközei:Lemez lézer megmunkáló gép (típusa: TruLaser 3030 Basic); Csőmegmunkálásra alkalmas lézergép (típusa: Adige Tubelaser 651 max. 100 mm átmerő); Csőmegmunkálásra alkalmas csőhajlító gép (típusa: Akyapaz ABM-38 max. átmerő: 38×2,5mm); CNC eszterga (típusa: Gildemeister max. befogadású átmerő 30 mm); Élhajlító gép lemezmegmunkáláshoz: 200 tonna nyomóerővel...  

X. Ifj. Rónai László Fodrász és Kozmetikai Bajnokság

2011. 09. 15. 13:11
Ismét megrendezésre kerül az Ifj. Rónai László Fodrász és Kozmetikai Bajnokság október 9-én az Expo Center Pécs épületében.

Egy hét a vállalkozásoké - Október 3-9. Vállalkozások Hete

2011. 09. 12. 09:23
Kis és középvállalkozóinak ajánl programot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011. október 3 - 9. között. Tájékoztatók, előadások, klubbeszélgetések szerepelnek a rendezvények között.

FIGYELEM! Mestervizsga felkészítő tanfolyam a Dunagáznál!

2011. 09. 12. 08:17
A Dunagáz Zrt. mestervizsga felkészítő tanfolyamot szervez: Gázvezetékés készülékszerelő, Gáz- és olajtüzelő berendezés szerelő üzembe helyező, Vízvezetékés központifűtésszerelő szakmákból.A képzés kezdési időpontja: 2011. szeptember 30.  

A Kézművesség Ezer Éve a Kárpát-medencében

2011. 09. 08. 11:01

XI. állomásához érkezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezte „A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” címet viselő rendezvénysorozat, melyet minden évben más-más helyszínen szerveznek meg a területi kereskedelmi és iparkamarák. Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát érte az a megtiszteltetés, hogy tevékenységét, valamint a megye kézműves értékeit bemutassa az országos rendezvénysorozat nyíregyházi állomásán.  

Midest 2011 - az alvállalkozást keresők és az alvállalkozási lehetőséget kínálók találkozási helye

2011. 08. 11. 14:28
A Párizsban megrendezésre kerülő MIDEST, a világ egyik vezető, ipari alvállalkozói lehetőségeket bemutató rendezvénye, amely kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a nemzetközi színtérre kilépő ipari alvállalkozási lehetőségek kínálói találkozzanak az alvállalkozói pozíciót keresőkkel.  A neves nemzetközi vásár tökéletes találkozási pontot biztosít az üzleti partnerségek megkötésére valamint arra, hogy új technológiai megoldásokat ajánljon egy cég a fém-, a műanyagipar, az elektronika, valamint az ipari szolgáltatás területén tevékeny gyártóknak, alkatrész gyártóknak, összeszerelőknek.   

A kishitűség akadályozza a magyar cégek külpiacra lépését (?)

2011. 07. 15. 08:25
A közép-magyarországi kis- és középvállalkozások többsége nem látlehetőséget a külpiacra lépésre - derült ki az M27 Absolvoexporttanácsadó felméréséből. Pedig ennek költségei jóval alacsonyabbakannál, mint amit a külföldi értékesítés árbevételi többlete hozhat -állította a felmérést végző cég. Önnek mi a véleménye? Miért nem keresik a külföldi lehetőségeket a magyar cégek?

Nemzetközi üzletember találkozó a HOVENTÁN!

2011. 07. 12. 12:44
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat partnerszervezeteként, a HUNGEXPO támogatásával üzletember találkozót szervez 2011. október 13-án az idén 30. alkalommal szervezett HOVENTA nemzetközi szálloda-, vendéglátóipari és gasztrotechnikai szakkiállítás (Budapest, 2011. október 11-14.) keretében.

Fórum a külföldi jogérvényesítésről, konzultáció az ausztriai és németországi munkavállalásról, cégalapításról

2011. 06. 08. 08:23
Németországi, ausztriai munkavállalás, cégalapítás, és vállalkozási lehetőségek valamint a nemzetközi és európai uniós jogérvényesítés lesz a témája információs napunknak 2011. június 21-én 13.00 órától a Gazdaság Házában.

Küldöttgyűlés a kamarában

2011. 05. 18. 12:16
2011. május 13-án  tartotta évértékelő küldöttgyűlését aSzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Pekó László, a kamaraelnöke elmondta, hogy a kamara az előző évben a gazdasági válság ellenéreeredményesen gazdálkodott.  

Aktuális ajánlat a KEMKIK Vállalkozásfejlesztés-Marketing oldaláról

2011. 04. 14. 09:30
 Tisztelt KEMKIK Tagunk! Kedves Vállalkozók! Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket Aktuális kiemelt ajánlatunkra a KEMKIK Vállalkozásfejlesztés-Marketing oldaláról:  E-mailes és telefonos kérdezési lehetőség TÉRÍTÉSMENTESEN Marketing és vállalkozásfejlesztés témában NEM csak KEMKIK Tagoknak!A jelenlegi gazdasági helyzetben vezetőként nyilván gyakrabban kerül szembe üzleti, vezetői problémával, kihívással, döntési szituációval.Használja ki a sehol máshol nem megtalálható, egyedi ajánlatunkat!Nyisson a marketing-megoldások felé a vevők és a saját érdekében!Kérdezzen email-ben bármikor, telefonon pedig bármely nap 10-20h-ig! Szakértőnk, Kádas Miklós bizalmasan kezeli kérdéseit, és Ön garantáltan érezni fogja: nincs egyedül a piaci kihívásokkal szemben, sőt van megoldás!Ne várjon másra, vegye kezébe saját cégének sorsát, jövőjét!Inkább jelentkezzen, írjon, telefonáljon és kérdezzen, mert utólag sokkal nehezebb és költségesebb a megoldások után loholni! Elérhetőségek:+36 20 961 3902 / iroda@kdsm.hu / www.kdsm.huA KEMKIK Vállalkozásfejlesztés-Marketing oldalán megtalálja a többi szolgáltatásunkat is, ide kattintva>>> http://www.kemkik.hu/index.php?id=5508  

SZEMLÉLETVÁLTÁS AZ ÜZLETI ÉLETBEN - Legfrissebb cikkünk a vállalkozásfejlesztés témában

2011. 04. 12. 07:20
A mai magyar piaci működés elérte azt a szintet, ahol az üzleti szakértelem hiánya komoly veszteségekkel fenyegeti a vállalkozásokat. Már nem elég a jó termék, a jó szakmai hozzáértés, a munkaidő növelése stb., mert a vállalkozók közötti verseny élesedik, a vásárlók pedig egyre hatékonyabban keresik az információkat, valamint tudatosabban költik el a pénzüket, amiért pusztán a terméknél már többet várnak.  Kedves Vállalkozók, eljött az ideje a szemléletváltásnak, két szempontból is:

SZENT GYÖRGY NAPI VÁSÁR

2011. 04. 04. 11:28
AVas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága 15 évvel ezelőtt hívta életre közös rendezvényként a György naphoz kapcsolódva a hagyományos kézműipari vásárt, melynek a megye népi építészeti hagyományait bemutató Vasi Múzeumfalu ad otthont.

Meghívó

2011. 02. 25. 13:49
Tisztelettel meghívjuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kazincbarcikai Képviselete által szervezett                          VÁLLALKOZÓI  FÓRUMRA A fórum célja, hogy városunk gazdasági életének szereplői,  és a kamara között tovább folytassuk a párbeszédet térségünk gazdasági fejlődésének érdekében. A rendezvény időpontja:  2011.február 28. (hétfő) 9.00-10.30 óraA rendezvény helyszíne:   Hotel Lukács                                            Kazincbarcika, Mátyás király út 50.A fórum vendégei:Bihall Tamás elnök BOKIKdr. Szilágyiné Baán Anna titkár BOKIK

IX. Szabolcs KUpa

2011. 02. 13. 20:33
Kilencedik alkalommal rendezte meg a Szabolcs KUpa 2011. eseményt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskeselmi és Iparkamara a Wesselényi MIklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium  közreműködésével az országos fodrász, kozmetikus, műkörömépítő és díszítő tanuló és felnőtt versenyt. A versenyre 156 versenyző 197 számban  nevezett. A legnépszerűbb versenyszám idén is a fantáziakonty és a mesterek sminktudásának bemutatása volt. A szakmai zsűri rendkívül nehéz helyzetben volt, hiszen minden versenyző legkiválóbb teljesítményét mutatja be ezen tornán.  

Ismét indul az MBA porgram

2011. 01. 21. 08:54
A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának új mesterképzésének célja, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkező kollégáknak kínáljon megfelelő elméleti ismeretanyagot.

Évzáró küldöttgyűlés a kamarában

2010. 12. 17. 16:22
2010. december 17-én tartotta kamaránk évzáró küldöttgyűlését. Pekó László, a kamara elnöke rövid beszámolót tartott a 2010. évben végzett tevékenységről, és értékelte az elért eredményeket. A megjelent küldöttek a beszámolót és értékelést egyhangúlag elfogadták.

Új, vállalkozásfejlesztési szolgáltatás a KEMKIK-nél!

2010. 11. 03. 10:13
Ingyenes információs szolgáltatás a kamaránál! Vállalkozásfejlesztés - főként marketing stratégiával Örömmel tájékoztatjuk Önt, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásainak listája 2010 novembertől új, ingyenes információs szolgáltatással bővül, amely elsősorban a vállalkozások vezetőinek nyújt kiemelten hasznos segítséget. Kádas Miklós, független vállalkozásfejlesztési tanácsadó – (www.kdsm.hu) folyamatosan frissülő, a cég versenyképességének növelésével kapcsolatos cikkeket, információkat bocsát térítésmentesen a honlapunk olvasói rendelkezésére.  Egy-egy jó ötlet nagyot lendíthet az üzleten – Ön se maradjon le! A vállalkozások valódi versenyképességét a marketing átfogó szemléletével vizsgálhatjuk, és a marketingstratégia módszereinek vezetői alkalmazásával javíthatjuk igazán!  Ebben lesz az Önök segítségére ez a tanácsadói szolgáltatás, biztosítjuk arról, hogy hasznos lesz az Önök számára!  A témakörben megjelenő összes cikket, információt nyomon követheti honlapunkon a felső menüsorban található új, Vállalkozásfejlesztés-Marketing link alatt.  Közvetlen hasznot hozó Aktuális Ajánlathoz továbblépek az oldalra >>> 

Einstein és az üzleti internet világa - rendezvény a sikeresebb weboldalakról

2010. 10. 22. 13:49
A 20-as években Einstein egy gyakornokával készült egy vizsgáztatásra, aki átnézte a következő napi vizsgák kérdéseit és így kiáltott fel:- Albert! Ugyanezek a vizsgatételek voltak tavaly!- Igen, válaszolta Einstein.- Mi értelme ennek?- A kérdések ugyanazok - felelte Einstein -, de a válaszok már mások!

Cleantech Belgiumból

2010. 10. 21. 09:15

40 éves a pécsi közgáz

2010. 08. 24. 13:46
Jubileumi rendezvénysorozat és öregdiák honlap is indul.

WindMatch - üzletember találkozó a szélenergia területén

2010. 07. 22. 15:28

A németországi Hussum ad otthont a 2010. szeptember 22-én megrendezendő céglátogatásnak és 23-án lezajló WindMatch üzletember találkozónak. A rendezvényt a Husum WindEnergy vásár (szeptember 21-25.) keretein belül szervezik. A céglátogatáson és az üzletember találkozón való részvétel díjmentes, csak a vásárbelépőt kell megfizetni.

Magyar Kézműves Remek - videó

2010. 04. 09. 10:43

Elkészült a Magyar Kézműves Remek cím 2010-es díjátadását megörökítő kisfilm.

Energiahatékonysági információs nap Szombathelyen

2010. 03. 24. 09:54
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben Energiahatékonysági információs napot tart Szombathelyen, 2010. március 31-én a kamara székházában, a CHANGE SME Info Event projekt keretében.

A Monarchia kamaráinak kongresszusa

2010. 03. 23. 11:17

(Közép-európai Kamarai Hálózat)

és Közép-európai Üzletember találkozó

2010. szeptember 9-12. Pécs

A logisztika jelene és közeljövője Magyarországon

2010. 03. 01. 11:44

A Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF) ez év januárjában másodízben rendezte meg workshopját, amelynek célja volt áttekinteni a logisztikai szakma elmúlt évben szerzett tapasztalatait, illetve előrevetíteni a logisztikai ágazatot leginkább befolyásoló irányokat és jellemzőket.

Energia konferencia - március 26-án!

2010. 02. 23. 11:56
Gyakorlati tanácsok, információk, pályázati lehetőségek, bioakkumulátor, energiafejlesztések és üzleti lehetőségek 2010. március 26-án, 10.00 órakor! JELENTKEZZEN!

Ismét kézműves vásár Szombathelyen

2010. 02. 19. 11:00
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága 14 évvel ezelőtt hívta életre, közös rendezvényként a György naphoz kapcsolódva a hagyományos kézműipari vásárt, melynek a megye népi építészeti hagyományait bemutató Vasi Múzeumfalu ad otthont.

VIII.Szabolcs Kupa

2010. 02. 16. 18:49
  Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szabolcs Kupa címet viselő országos fodrász, kozmetikus, műkörömdíszítő, műkörömépítő és pedikűrös versenyt.

Szakmák Színháza: elégedett miniszter, diákok, szakemberek

2010. 01. 26. 18:28
Jelentős sikeren van túl a Weöres Sándor Színház és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) által életrehívott Szakmák Színháza című előadás. Ahogy arról már korábban videóval színesített anyagunkban is beszámoltunk, a nem éppen megszokott módon színpadra vitt, a hiányszakmák iránt kedved ébresztő produkció a megjelent pedagógusokat, diákokat és más szakembereket is lenyűgözte.

MISz Közgyűlés 2010.

2009. 12. 16. 09:12

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) értesíti tagjait, hogy éves közgyűlését 2010 január 27-én, szerdán 10:00 –től 16:00 óráig tartja. Helyszín: Prémium Apartmanház, 1139. Budapest, Országbíró u. 44 – 46. – Béke térnél.

Észak-Alföldi Innovációs Díj

2009. 11. 02. 14:43
Az Innovációs Díjat, a három Észak-alföldi régióbeli kamara alapította azzal a céllal, hogy a megyében érdemi innovációt végrehajtó vállalkozások tevékenységét ilymódon is elismerje, példaként mutatva azokat a gazdaság szereplőinek. 

Plato Kontaknap

2009. 09. 30. 13:11

Gyermek alkotói pályázat és kiállítás

2009. 09. 17. 10:19
A Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében 2009. kiállítás és konferencia rendezvénysorozat részeként a Pécsi Ifjúsági Központ Szivárvány Gyermekháza és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara alkotói pályázatot hirdetett óvodás csoportok és iskolák alsó tagozatos osztályai számára.

2. MŰKÖRÖMÉPÍTŐ VERSENY DUNAÚJVÁROSBAN

2009. 09. 17. 09:59
Ismét megrendezésre kerül Dunaújvárosban egy olyan hagyományteremtő műkörömépítő verseny, ami a 2. Dunaújváros-Kupa elnevezést kapta.A megmérettetés 2009.november 14-én kerül megrendezésre a dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében aki, mint főtámogató vesz részt az előmunkálatokban.A részletes verseny kiírás a csatolt mellékletben megtekinthető.

Svédország vette át a kormányrudat

2009. 07. 15. 14:24
Július 1-jétől kezdődően a következő hat hónapra Svédország vette át az Európai Unió soros elnöki tisztét, és a remények szerint kivezeti majd a kontinenst a recesszióból, és sikerre viszi az éghajlatváltozásról szóló nemzetközi tárgyalásokat. Svédország legfőbb célkitűzései közé tartozik az, hogy összehangolja az államháztartási hiányra vonatkozó tagállami szakpolitikákat.

Költséghatékony motororsó javítás Szentgotthárdon!

2009. 07. 14. 09:15
Versenyképesség, költséghatékonyság. Ismert szavak ezek a versenyszféra, a termelés résztvevőinek. Most, a gazdasági világválság idején még nagyobb hangsúllyal bírnak e kijelentések. A válságnak vannak és lesznek áldozatai, akik tönkremennek, de lesznek nyertesei is, akik megerősödve győztesként kerülnek ki. A General Motors, a világ legnagyobb járműgyártója is változik. E változás érinti a GM Szentgotthárdon működő gyárát is. E gyár eddig is a kiválóságáról, költséghatékony működéséről, flexibilitásáról volt híres az anyacégen belül. Ezek azok az értékek, amelyek biztosíthatják a magyar gyár jövőjét.

I. Alpok - Adria Passzívház Konferencia és Kiállítás - Pécs

2009. 07. 07. 15:55
A Pécsi Tudományegyetem Műszai Kara szeptemberben rendezi az  I. Alpok - Adria Passzívház Konferencia és Kiállítást Pécset, amelyben a plenáris ülésszakokon és a párhuzamos szekciókban 55 előadás hangzik el, 7 országból érkező, és hazai szakemberek előadásában.

I. Alpok - Adria Passzívház Konferencia és Kiállítás - Pécs

2009. 07. 07. 15:55
A Pécsi Tudományegyetem Műszai Kara szeptemberben rendezi az  I. Alpok - Adria Passzívház Konferencia és Kiállítást Pécset, amelyben a plenáris ülésszakokon és a párhuzamos szekciókban 55 előadás hangzik el, 7 országból érkező, és hazai szakemberek előadásában.

Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara alakult

2009. 06. 10. 11:33
2009. június 3-án, nyíregyházi székhellyel megalakult a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara.

Enterprise Europe Network már Szerbiában is!

2009. 06. 07. 10:44
Érdeklődik a szerb piaci lehetőségek iránt?Szeretne üzleti partnert találni Szerbiában?  2009. június 16-17-én mutatkozott be ünnepélyes keretek között az Enterprise Europe Network Serbia. Ezzel már 45-re nőtt az Európai Bizottság egyetlen hivatalos kis- és középvállalkozásokat fejlesztő hálózatában közreműködő országok száma.Szerbiában is több olyan szervezet ad otthont az Enterprise Europe Network irodáinak Belgrádban, Újvidéken és Nis városában, melyek egyébként is a vállalkozásokat hivatottak támogatni.A hálózat bővülésével mi is könnyebben és hatékonyabban tudjuk Önt segíteni információkkal vagy partnerkeresési lehetőségekkel.   Keressen Bennünket,SEGÍTÜNK!  

A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében

2009. 06. 03. 10:09
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara néhány évvel ezelőtt útjára indította a Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében elnevezésű kiállítás és konferencia rendezvénysorozatot.

Küldöttgyűlés 2009.

2009. 05. 25. 09:41
2009. május 22-én tartotta kamaránk küldöttgyűlését. A testület elfogadta a kamara előző évi tevékenységéről készült beszámolókat, meghallgatta az Etikai Bizottság beszámolóját, valamint megvitatták a 2009-re vonatkozó terveket.A küldöttgyűlésen ünnepélyes keretek  között adta át Pekó László, kamaránk elnöket a kamarai elismeréseket, kitüntetéseket.

A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében 2009.

2009. 05. 12. 14:37
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara néhány évvel ezelőtt útjára indította a Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében elnevezésű kiállítás és konferencia rendezvénysorozatot.

Magyar-marokkói üzletember-találkozó Budapesten

2009. 05. 05. 13:39

A magyar-marokkói kormányközi és üzleti kapcsolatok erősítése céljából hazánkba látogat Marokkó gazdasági minisztere, Abdellatif MAAZOUZ úr.

 

 

 

 

 

A miniszter látogatásához kapcsolódóan üzletemberek és szakmai szövetségek látogatására is sor kerül (Az egyes cégek és szervezetek képviselőit a csatolt delegációs listában találhatják meg.)

 

 

A magyar cégek számára május 12-én, kedden reggel 9 órától szervezett üzleti találkozó keretében nyílik tárgyalási lehetőség a delegáció tagjaival a 1061 Budapest, Andrássy út 12. szám alatt.

 

 

 

Magyar-Srí Lankai Üzletember-találkozó Budapesten

2009. 03. 26. 11:36

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Engedje meg, hogy meghívjuk az MKIK szervezésében 2009. április 21-én 10.00 órakor megrendezésre kerülő Magyar-Sri Lankai Üzletember-találkozóra.

Az üzleti találkozót a sri lankai kereskedelemfejlesztési miniszter, G. L. Peiris professzor úr támogatásával és várható részvételével szervezzük.

A mellékelt meghívóban az elsősorban üzleti találkozókra koncentráló programról, az üzletember-listából pedig az egyes cégek termékeiről, tevékenységéről kaphatnak részletesebb információt.

Kiemelt együttműködő partnerség

2009. 01. 06. 12:39
Egyedülálló partnerségi megállapodást írt alá a közelmúltban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gentben, a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamarával.

Munkahelyi esélyegyenlőség-Vállalati felelősségvállalás, országos bechmark kutatás

2008. 11. 25. 13:04

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket az mtd Tanácsadói Közösség Munkahelyi esélyegyenlőség-Vállalati felelősségvállalás témáját vizsgáló, cégvezetők és HR szakembereknek válaszadására számító, országos benchmark kutatásra. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnökségével, a verseny-, köz- és civil szféra összefogásával megvalósuló vizsgálat eredménye 2009. májusában egy nagyszabású konferencia keretében kerül közzétételre.

Innovációs díj 2008

2008. 11. 10. 12:38
 A Pa-Comp Kft 2008-ban elnyerte a három észak-alföldi kereskedelmi és iparkamara valamint a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottsága által alapított Innovációs Díjat, melyet november 7-én a Tudomány Napja alkalmából szervezett ünnepélyes konferencián vettek át Debrecenben, Urbán Lajostól, kamaránk általános alelnökétől.

Német őszi konjunktúra felmérés

2008. 11. 07. 11:20

Elkészült a német ipari és kereskedelmi kamarák 25 ezer ipari, építőipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalat megkérdezésén alapuló őszi konjunktúra felmérés.

A részletes jelentés az alábbi mellékletben érhető el.

Szüntesse meg a sztereotípiákat – Adjon esélyt a tehetségnek

2008. 10. 31. 10:25

2008. október 29-én került megrendezésre a „Szüntesse meg a sztereotípiákat – Adjon esélyt a tehetségnek!” szeminárium a nemek közti egyenlőség jegyében.

Törökország – Közép-Kelet Európa Külkereskedelmi Híd

2008. 10. 07. 11:45

Turkiye – Mid / Eastern Europe Foreign Trade Bridge  

(Isztambul 2008. november 18 – 19.)

 

2009-ben Magyarország lesz a plovdivi vásár kiemelt vendége

2008. 09. 23. 10:31

 

Magyarország lesz jövőre a bulgáriai Plovdivban megrendezendő nemzetközi vásár díszvendége - mondta Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) külgazdasági szakállamtitkára.

A K&H bank pályázatot írt ki a kisvállalkozások hatékony munkahelyteremtésének támogatására.

2008. 09. 22. 11:58

A pályázat célja, hogy segítse azokat a vállalkozásokat, melyek beruházásaik révén hatékonyan növelik a foglalkoztatást, és ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb strukturális problémájának enyhítéséhez. A pályázat során kiemelten azokat a vállalkozásokat díjazzák, melyek az elmúlt egy évben beruházásaik révén relatívan a legtöbb munkahelyet hozták létre az előző évhez képest. A pályázatra Magyarországon bejegyzett kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek a pályázati adatlap kitöltésével, valamint az ott megadott szükséges mellékletek csatolásával.

 A pályázat benyújtásának határideje: 2008. október 16.

A pályázati kiírás és a pályázati adatlap letölthető a www.kh.hu oldalon, azon belül az egyéni és kisvállalkozások menüpont alatt, illetve igényelhető a kkvpalyazat@netaktiv.hu e-mail címen.

Vállalkozók Európai Parlamentje

2008. 09. 22. 10:12

Az EUROCHAMBRES (Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége) fennállásának 50. évfordulója alkalmából létrehozza a Vállalkozók Európai Parlamentjét. A szervezet első ülésére 2008. október 14-én kerül sor az Európai Parlament üléstermében. A nagyszabású rendezvényen az Európai Parlament üléstermében 27 európai ország 751 képviselője találkozik, emellett 18 nem uniós európai országból 24 vállalkozó vehet részt.

Pályázati lehetőség kisvállalkozásoknak

2008. 09. 16. 16:22

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) Kuratóriuma elfogadta „A kisvállalkozások versenyképességének fejlesztése, munkavállalói létszámuk növelése a leghátrányosabb helyzetű(33+14) kistérségekben 2008” c. támogatási program indítását és a pályázati kiírását.

A pályázatok beadási határideje:          2008. október 21.

További részletek

Gábor Dénes-díj

2008. 09. 16. 16:16

Idén 20. alkalommal került meghirdetésre a Gábor Dénes-díj, amely az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő szakemberek fokozott elismerését célozza meg.

A felterjesztés határideje: 2008. október 10.

A felhívás és az adatlap, valamint a részletes tudnivalókat tartalmazó ismertető a www.novofer.hu/alapitvany/tartalom/menu/64 internet címen található meg. 

1 milliárd forint a szakképzés fejlesztésére

2008. 08. 04. 16:11
Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság 2008. július 24-én megtartott ülésén hozott döntést a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprészének ez évi, decentralizált keretösszegének a felhasználásáról.  A döntéssel kapcsolatos további részletes információkat a mellékelt dokumentumban olvashat.

Executive Training Programme tájékoztató július 17-én

2008. 07. 07. 11:11

Az Executive Training Programme (ETP) programjának koordinátoraként az MKIK az idei pályázati kiírás kapcsán tájékoztatót szervez a program elemeinek bemutatására.

Az ETP program kis dokumentációigénnyel igen komoly (24.000 EUR) támogatást ad — személy szerint akár a cégek közép- és felsővezetőinek is. Várjuk az érdeklődőket a július 17-én tartandó budapesti tájékoztatónkra.

Kamarai részvétel a Közgazdász-vándorgyűlésen

2008. 07. 01. 09:05

Több mint 70 előadó és csaknem 400 fős hallgatóság részvételével szombaton kora délután véget ért a Magyar Közgazdasági Társaság 46. Közgazdász-vándorgyűlése Egerben. A rendezvényről a sajtó is gazdagon beszámolt.

 

Magyar Bolgár Gazdasági Kamara

2008. 06. 25. 09:47

2008. június 13-án Cserepes István a Bulgária Market - bolgár piac üzleti-tanácsadóját választották meg a Magyar Bolgár Gazdasági Kamara alelnökévé. 

A magyar-bolgár kétoldalú kereskedelemfejlesztés, a magyar export, bolgár import, valamint a magyar és bolgár befektetés ösztönzés elősegítésére, továbbá a bolgár és magyar üzleti élet élénkítésére, hatékonysága javítása érdekében jött létre a MBGK. 

A bolgár piaccal kapcsolatos kérdéseikkel, kérjük keressék meg a kamara elnökségét.   

Kontakt személy: 

Cserepes István 

alelnök 

Bulgaria-Market 

e-mail: info@bulgaria-market.eu 

www.bulgaria-market.eu

 

 

 

  

 

Megalakult a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara

2008. 06. 11. 10:37

Magyar vállalkozói csoport kezdeményezésére, a Bolgár Nagykövetség támogatásával  2008. június 4-én megalakult a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara (MBGK). A Kamara célja  Magyarország és Bulgária közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok mindkét irányban történő fejlesztése, valamint a tagok üzleti érdekeinek elősegítése. A kamarát 45 cég és magánszemély alapította, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is az alapító tagok között szerepel.  A kamara elnöke Dapev Plamen, a Sirenex Kft. ügyvezetője, a MBGK egyik szervezője lett. Kamara elnökség az első feladatai között sorolta fel a kamara tagjainak bemutatását az őszi plovdivi vásáron – Bulgária legnagyobb ipari kiállításán, valamint fontos feladat a tagok létszámának növelése. A Kamarával kapcsolatban további információ a kamara@hbcc.eu e-mail címen kérhető.

Kitüntetések az Építők Napja alkalmából

2008. 06. 09. 10:41
Az  Építőipari Ipartestület szervezésében lezajlott Építők Napja című rendezvényen, Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke személyesen adta át Pekó Lászlónak és Nagyné Varga Katalinnak, példaértékű tevékenységük elismeréseként a Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatát. A kitüntetéssel kamaránk elnökének és titkárának szakmai munkáját értékelték, melyet a kézműves tevékenységet végző vállalkozások érdekében végeztek.

Maláj üzleti találkozó

2008. 06. 03. 12:26

A malajziai kapcsolatokat kereső magyar vállalkozások számára új lehetőséget jelent a hazánkba látogató üzletember-delegáció számára szervezett üzleti találkozó. A 2008. június 12-én sorra kerülő ingyenes, regsiztrációhoz kötött találkozón bútoripari, jelzőfényeket gyártó, tűz- és biztonságtechnikai, valamint pálmaolaj-termékekkel foglalkozó cégekkel találkozhatnak.

Marokkói Gazdasági Fórum

2008. 05. 16. 13:30

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Köztársaság Marokkói Nagykövetségével együttműködve rendezi meg a "Marokkói Gazdasági Fórum" elnevezésű tájékoztató szemináriumot.

 

A vállalkozók számára szervezett rendezvényen marokkói üzletemberek (egyben tiszteletbeli konzulok) tájékoztatják az érdeklődőket a marokkói gazdasági helyzetről, valamint az üzleti és együttműködési lehetőségekről.

Europe INNOVA partnertalálkozó

2008. 05. 13. 15:29
Az Európai Unió Vállalkozási Főigazgatóság Europe INNOVA hálózata 2008. június 1-3. között, Budapesten tartja éves partnertalálkozóját. A találkozó Magyarország és az Európai Unió innovatív szakembereinek, vállalkozásainak, klasztereinek és kulcsszereplőinek részvételével kerül megrendezésre.

IPARI és ÜZLETI PARKOK az MTVT standján

2008. 05. 08. 11:06

A magyar ipar legjelentősebb ipari kiállításán, az INDUSTRIÁN  idén sem marad el az IPARI , LOGISZTIKAI és ÜZLETI PARKOK  megjelenése. A szervező a Magyar Területfejlesztési és Vagyonkezelési Társaság /MTVT/ hagyományaihoz híven képviseli az ipari, üzleti és logisztikai parkokat ebben az évben is

 

EuroMédia 2008 - határmenti médiatalálkozó

2008. 05. 08. 08:29
Idén első alkalommal szervezte meg kamaránk a régió újságírói számára az EuroMédia 2008. - határmenti médiaszemináriumot, melyen a magyar újságírók mellett román és ukrán sajtómunkatársak is részt vettek.

"Lehetőségek a szén-dioxid elhelyezésben és föld alatti tárolásban"

2008. 04. 21. 08:56

A Brit Nagykövetség együttműködve a Magyar Állami Eötvös Lóránd Geofizikai Intézettel 2008. május 7-én workshopot szervez "Lehetőségek a szén-dioxid elhelyezésben és föld alatti tárolásban" témában. A rendezvényen való részvétel térítésmentes.

A rendezvényről további tájékoztatás a csatolt dokumentumokban található.

MKIK Magyar-Orosz Tagozati Hírek

2008. 04. 11. 12:35

Rendezvények és kiállítások Oroszországban 2008-ban

Krásznodári térség gazdasági prezentációja Bécsben

Pályázati lehetőség a Vezetői Tréning Program (ETP) kiírására

2008. 04. 01. 16:35

Új lehetőség 60 európai képviselő részvételére az Executive Training Programme Japán és Korea programban

 

60 európai cégképviselő kap lehetőséget a sikeres japán, illetve koreai piac megismerésére az Executive Training Programme (ETP) következő ciklusának köszönhetően, amelyet ebben a hónapban indított útjára az Európai Bizottság.

 

Az ETP egy 12 hónapos szakmai továbbképző program, amely az EU tagországok vállalatainak kiváló bepillantást tesz lehetővé a japán és koreai gazdaságba, kultúrába és nyelvbe. A résztvevők 3 hónapos intenzív szeminárium-sorozaton vesznek részt Európában, melyet egy 6 hónapos emelt szintű nyelvi és üzleti képzés követ Tokióban vagy Szöulban. A program végén pedig 3 hónapos szakmai gyakorlatot töltenek el a résztvevők egy japán vagy koreai cégnél.

 

 

Jelentős változások előtt a víziközmű szektor

2008. 03. 20. 10:55
Törvényt sürget az egyik legrégebbi közszolgálatatást képviselő szakmai szervezet - értesült a Vízminőség.HU portál a Víz Világnapja kapcsán. A MAVÍZ elnöke fontosnak tartaná, ha még az állami kézben lévő, regionális víziközmű társaságok tervezett privatizációja előtt elfogadná a parlament a törvényt.

Kitüntetések a Nemzeti Ünnep alkalmából

2008. 03. 14. 19:05
Nemzeti Ünnepünk alkalmából kamaránk két meghatározó személyiségét tüntették ki.

Plato program Ukrajna-Zárófesztivál

2008. 03. 03. 11:08
 Zárófesztivállal zárult a Plato program Ukrajna projekt, melyet az Interreg IIIA Magyarország Szlovákia Ukrajna  szomszédsági program keretében, a Magyar Kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósított meg.

Ingyenes tréning KKV-k részére - SME to LEAD

2008. 02. 11. 15:01
Ha az Ön cége KKV (kis- és középvállalkozás), és Ön szeretne többet megtudni a 2007-ben indult 7. Keretprogramról, ha azt tervezi, hogy pályázni kíván a 7. Keretprogramban, és kíváncsi arra, hogyan írhatna sikeres pályázatot, illetve ha szeretne többet megtudni arról, hogy a jelenleg futó 6. Keretprogramos projektjét hogyan menedzselhetné jobban, akkor regisztráljon az ingyenes SME to LEAD tréningre, amelyre 2008. február 26-27-én Pécsett kerül sor.

Az elmúlt év turisztikai adatai

2008. 02. 08. 08:58
Minden idők legjobb összforgalmi eredményét produkálta a hazai turisztikai ágazat 2007-ben, a dinamikusan bővülő belföldi turizmus, valamint az elmúlt év végére felfutó beutazó forgalomnak köszönhetően, melyet a Budapest Winter Invasion kampány eredményezett.

Crans Montana fórum - Közép-Európa promóciója Bahreinben

2008. 02. 06. 14:58

A Crans Montana konferenciák olyan, kiemelt témákban szervezett rendezvények, amelyekre számos neves állami képviselő, és üzletemberek látogatnak a világ minden tájáról.

 

Jelen hírrel szeretnénk felhívni tagjaink figyelmét arra a nemzetközi konferenciára, melyre április 8-án kerül sor Bahreinben. Ennek célja az arab országok képviselői számára a közép-európai régió, és üzleti léehetőségek bemutatása.

Dél-Dunántúli Minőségi Díj 2007. - Ünnepi díjátadó

2008. 02. 04. 16:44
A Dél-Dunántúli Minőségi Díj díjkiosztó ünnepségére kerül sor 2008. február 15-én 11. 00 órai kezdettel a PBKIK Zsolnay dísztermében.

Internetes beszerzés - könnyebben, olcsóbbat

2008. 01. 25. 15:15
A Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elindította új szolgáltatását, az INTERNETES BESZERZÉS-t (I-Beszerzés).

NFÜ aktuális pályázatai

2008. 01. 11. 09:23
Az alábbiakban olvasható az aktuálisan futó pályázatok listája. 

Európai műemlékvédelmi, restaurálási és régi épületek újjáépítési szakkiállítás - Lipcse, 2008. november 20-22.

2007. 11. 23. 10:30

Az Interpress Kiállítások Kft.,mint a Lipcsei Vásárok magyarországi vásárképviselete, készséggel megszervezi kiállítói részvételüket az Európai műemlékvédelmi, restaurálási és régi épületek újjáépítési szakkiállításon - Lipcse, 2008. november 20-22., ahol Magyarország díszvendég kiállítóként szerepel.

 

Bővülnek a Vám- és Pénzügyőrség feladatai

2007. 11. 22. 08:52
2008. január 1-től több új feladatot is kap a VPOP. 

500 milliós többletforráshoz jut a Magyar Turizmus Zrt.

2007. 11. 22. 08:35
A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben 500 millió forint költségvetési többletforráshoz jut, amelyet a 2007. évi utószezon, illetve a 2008. évi előszezon beutazó és belföldi vendégforgalmának élénkítésére használ fel, három marketingkampány keretében. A megvalósítás érdekében a mai napon kiegészítő szerződés került megkötésre az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. között.

Győri vállalkozók látogatása

2007. 11. 14. 08:50
A napokban látogatott kamaránkba a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói delegációja. A kamarai tagok megismerhették kamaránk tevékenységét, szolgáltatásait, illetve a Magyar-Ukrán tagozat működéséről is hallhattak információkat. 

Határon Átnyúló Együttműködések Külgazdasági Fórum és magyar-román üzletember találkozó

2007. 11. 13. 09:43

Tisztelt Tagunk / Cégvezető Asszony / Úr!   

   

Ezúton szeretnénk felhívni az Önök figyelmét, hogy az MKIK Magyar-Román Tagozata, az ITDH Dél-Alföldi Régió Békéscsabai Képviseletével és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve

2007. november 21-én 10 órától

"Határon ÁtnyúlóEgyüttműködések"

címmel Külgazdasági Fórumot és magyar-román üzletembertalálkozót szervez Békéscsabán a Fiume Szálló (Szent István tér 2.Konferenciatermében).  

   

A fórum kapcsolódik egy Befektetési Konferencia, illetve üzletember-találkozó rendezvényéhez. Ezt az ITDH temesvári Regionális  Képviselet szervezésében a Temesvári Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával közösen szeretnénk megszervezni  2007. november 28-án a Temesvári Regionális Kereskedelmi Központ konferencia termében. Természetesen a temesvári rendezvénnyel kapcsolatos egyéb információkról is tájékoztatjuk Önöket a későbbieksorán. 

 

Mellékletben megküldöm a programmal kapcsolatos meghívót és  jelentkezési lapot. Amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, kérjük, szíveskedjenek a jelentkezési lapokat a kamaránk címére eljuttatni. 

 

Rák János Zoltán

Tagozati titkár

MAGYAR KERESKEDELMI ÉSIPARKAMARA

Magyar-Román Tagozat

5600 Békéscsaba, Penza ltp.5.

Tel./fax: + 36 66 324-976,451-775;

Gsm:      + 36 20 9394-696;

E-mail: bmkik@bmki.hu; janos.rak@bmkik.hu

Web: www.bmkik.hu 

 

Gondolatok a kreatív iparról

2007. 11. 12. 09:05
A Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter interjúsorozatot indít, amelynek célja, hogy a klaszter tagok kinyilvánítsák véleményüket és gondolataikat különböző, a kreatív ipart érintő kérdésekben. Az interjú utolsó kérdése stafétabotként kerül átadásra egy következő interjúalanynak, akinek személyét az aktuális interjúalany dönti el, a klaszter tagok közül.

Szellemi tulajdonvédelem és technológia transzfer tanfolyam

2007. 10. 10. 11:40
Felhívjuk tisztelt Olvasóink figyelmét, hogy a TéT Alapítvány a Hungary for FP6 projekt keretében, a konzorciumi tag Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával közösen kétnapos tanfolyamot szervez azoknak az irodáknak, amelyek részt vehetnek a 7. Keretprogrammal kapcsolatos információk terjesztésében.

ECOMEDIU 2007. november 21-23., Arad

2007. 10. 10. 11:33

Az Expo Arad International (az Arad Megyei Kereskedelmi-, Ipari- és Agrárkamara kiállítási részlege) meghívja önöket, hogy mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat a 2007. november 21-23. között megrendezésre kerülő Ecomediu 2007 kiállításunkon, ahol felszerelések, berendezések, gépek, víz-, levegő és talaj vizsgálására alkalmaz felszerelések, közegészségi és higiéniás berendezések kerülnek kiállításra

 

Megújult az MKIK Magyar-Szlovén Tagozata

2007. 10. 04. 16:32
A magyar-szlovén kétoldalú kapcsolatok fejlesztése céljából a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kétoldalú tagozatot működtet, melynek a gesztorálásával a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát bízta meg 1998-ban.

CEE FUTURE FEJLESZTÉSI FÓRUM ÉS KIÁLLÍTÁS

2007. 10. 02. 11:08

2007. október 11-12. között első alkalommal Budapesten a BEST WESTERN LIDO HOTELBEN kerül megrendezésre a CEE FUTURE 2007-2013 BUDAPEST - FEJLESZTÉSI FÓRUM ÉS KIÁLLÍTÁS

Szingapúri Üzleti Fórum és Üzletember-találkozó

2007. 09. 28. 09:49

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH)

 

Szingapúri Üzleti Fórumot  és Üzletember-találkozót rendez

 

EU-Kína Gépipari és Építőipari Üzletember-találkozó uniós támogatással

2007. 09. 28. 08:47

Ezúton szeretnénk meghívni Önt, illetve vállalatát a Jiangszu tartomány fővárosában, Nanjingban megrendezésre kerülő üzletember-találkozó sorozatra. A projekt célszektora a gépipar és az építőipar, az Európai Bizottság támogatásával az „Asia-Invest Programme” keretében kerül megrendezésre.

 

 Az EU-KÍNA GÉPIPARI ÉS ÉPÍTŐIPARI ÜZLETEMBER-TALÁLKOZÓ a gépiparban és építőiparban tevékenykedő, kiválasztott olasz, cseh, lett, spanyol, magyar és kínai kis- és középvállalkozások nemzetközi üzleti kapcsolatainak fejlesztését mozdítja elő.

Októberi Hong Kongi vásárok

2007. 09. 13. 13:46

Októberben 8 nemzetközi vásár nyújt páratlan beszerzési lehetőségeket Hongkongban

Indonéz gazdasági tájékoztató

2007. 09. 11. 15:22

Az indonéz piac dinamikusan fejlődő színtere a délkelet-ázsiai gazdasági életnek. Az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ a magyar cégek és piaci szereplők tájékoztatása céljából gazdasági fórumot szervez, melyen az Indonézia által kínált lehetőségek és termékek bemutatása mellett a legjobb kapcsolatépítési, bemutatkozási lehetőségekről is szót ejtenek az előadók.

 

A rendezvény helyszíne és időpontja: Corinthia Grand Hotel Royal, 2007. szeptember 18. 11.00 óra

 

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információkat az érdeklődők a mellékelt meghívó révén ismerhetik meg, valamint rövid tájékoztatót találnak a Trade Expo Indonesia 2007 elnevezésű, indonéz termékeket felvonultató vásárról is.

A magyar gazdaság helyzete – kockázatok, kitörési pontok

2007. 09. 11. 13:09

Az MKIK elnökének, Dr. Parragh Lászlónak

2007. szeptember 8-án elmondott beszéde

 

Kamarai tagunk ajánlata - Esztergom új színfoltja: Balassa-Pince

2007. 08. 30. 09:58
   Esztergom Magyarország egyik legkedveltebb uticéljai közé tartozik és számos látnivalóval kecsegtet az idelátogatók számára.   A város történelmi környezetében a királyi várhegyen nyitotta meg kapuit a Balassa-Pince, mely új színfolttal gazdagítja Esztergom és a borkedvelők életét.

Szeptemberben még a régi OKJ szerint indul a TB Ügyintéző és a Közbeszerzési referens tanfolyam

2007. 08. 10. 11:58
Közbeszerzési referens (OKJ 52343510) képzés indul 2007. szeptember 21.-én.A képzést elvégzők gyakorlati ismereteket szereznek a közbeszerzési tenderkiírás, eredményhirdetés, tárgyalási folyamatok terén.  Oktatóink a Pécsi Tudományegyetem oktatói, és gyakorló közbeszerzési szakemberek.  Társadalombiztosítási ügyintéző (OKJ 52 343 505) tanfolyam indul 2007. szeptember 27.-én.A képzést elvégzők gyakorlati ismereteket szereznek az egészségügyi és társadalombiztosítási jog, egészségbiztosítási és nyugellátási és szociális ellátási rendszerek működéséről. Megismerik a társadalombiztosítási eljárásokhoz kapcsolódó alapfogalmakat. Oktatóink gyakorló társadalombiztosítási szakemberek.

A klímavédelemről szóló viták fékezik a német autópiacot, újabb rekord várható az exportban

2007. 07. 30. 15:00

Január és június között 1,58 millió darabot, azaz 9, (ezen belül februárban 15,5, márciusban 6,6, áprilisban 7,0, májusban 11,0, júniusban pedig 7,0) %-kal kevesebb új személygépkocsit bocsátottak forgalomba Németországban, a múlt év azonos havihoz képest.

Kamara Kupa teniszverseny Pécsett

2007. 07. 25. 10:49
Színvonalas összecsapások, ragyogó idő, értékes díjak és remek kikapcsolódás jellemezték már eddig is a társasági sporteseményt. Ezekből várhatóan idén sem lesz hiány.

Gazdasági Fórum Bulgáriában

2007. 07. 12. 13:17

A Közép-Európai Kezdeményezés (CEI) bolgár elnöksége támogatásával 2007. november 20-21-én Szófiában kerül megrendezésre a 10. Gazdasági Fórum „Források jövőbeli hatékony mozgatása” címmel.

Egyiptomi zöldség- és gyümölcsipari delegáció látogatása Budapesten

2007. 06. 18. 09:43

Az Egyiptomi Köztársaság Nagykövetségének szervezésében Budapestre látogatnak egyiptomi gyümölcs- és zöldségiparban tevékenykedő cégek. A főleg exportőrökből álló delegáció üzletembereivel június 21-én szerveznek üzleti találkozókat az Egyiptomi Nagykövetség kereskedelmi  osztálya közreműködésével.

KAMARAI ÜZLETI DELEGÁCIÓ SIKERES ÚTJA BRAZÍLIÁBA ÉS CHILÉBE

2007. 06. 08. 10:49

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének vezetésével 14 fős üzletember delegáció utazott 2007. május 10-21. között Brazíliába és Chilébe.

A környezetvédelmi technika a német ipari növekedés elsőszámú hordozója

2007. 06. 07. 11:02

Egy, a Roland Berger tanácsadó cég által készített, 1500 vállalatra és 250 kutatóintézetre kiterjedő felmérés tapasztalatai szerint Németországban a környezetvédelmi és –technológiai ipar olyan gyorsan fog fejlődni, hogy 2020-ban

  • az ágazat forgalma meg fogja előzni a járműiparét és a gép- és berendezés-gyártásét; s
  • az ágazatnak a teljes ipari forgalomban elért részesedése a jelenlegi 4 %-ról 16 %-ra emelkedik.  

Átlagon felüli gazdasági növekedés, de még mindig számottevő elmaradás Németország keleti tartományaiban

2007. 06. 07. 10:42

Két héttel Georg Milbradt, a kétoldalú áruforgalom és együttműködési kapcsolatok alakulása szempontjából 6. legfontosabb német tartomány, a Szász Szabadállam miniszterelnöke magyarországi látogatása után különösen időszerű az az információ, mely szerint több vezető gazdaságkutató intézet egyetért abban, hogy az idén várhatóan megismétlődik az az évek óta megfigyelhető jelenség, mely szerint Németország keleti tartományainak gazdasági növekedése meghaladja a szövetségi, ezen belül a nyugatnémet átlagot.

 

Nemzetközi Plato Kontaktnap Nyíregyházán

2007. 06. 05. 11:59
2007.május 31-én találkozhattak egymással Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által gesztorált Plato csoportok tagjai.

Indonéz üzleti delegáció látogatása

2007. 05. 30. 09:29

Az Indonéz Köztársaság kereskedelmi miniszterének, Mari E. Pangestu asszonynak látogatása kapcsán az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ az MKIK-val együttműködve üzleti találkozót szervez a hazánkba érkező indonéz üzletemberekkel 2007. június 12-én.  A találkozó részleteivel és az üzletemberek tevékenységének listájával kapcsolatban a részletes tartalomban találnak bővebb információkat.

Tenderfelhívások (Vietnám)

2007. 05. 29. 12:14

Beszerzési pályázati felhívások az alábbi területeken:

- transzformátor alállomások; 

- villamossági berendezések; 

 - 45 tonnás konténerdaru; 

 - mikrohullámú rádiótechnikai berendezések.

A kapcsolódó dokumentumokat mellékelve találják.

Kamarai elismerések

2007. 05. 21. 09:28
2007. május 18-án ülésezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése. A grémium értékelte a kamara 2006. évi tervének megvalósítását, mérlegét és eredménykimutatását. Megállapították, hogy az elmúlt évben mind a kamara, mind a kamara közhasznú társasága takarékosan és a szigorú költségvetési elvárásoknak megfelelően sikeres évet zárt. Ezt követően a 2007. évi tervet fogadták el. A küldöttgyűlésen elfogadták az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, valamint meghallgatták a kamara Etikai Bizottságának évértékelését is. Ezt követte a kamarai kitüntetések átadása

Eredményesebb szakképzés – hatékonyabb foglalkoztatás – versenyképes gazdaság

2007. 05. 17. 09:28
A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaratisztelettel meghívja Öntés a témában érintett munkatársait az„Eredményesebb szakképzés – hatékonyabb foglalkoztatás – versenyképes gazdaság” címmelmegrendezésre kerülőkonferenciájára2007. június 1-jén, pénteken 10.00 órátóla Megyeháza dísztermébe (Salgótarján, Rákóczi út 36.)

Az Európai Unió szolgáltatási irányelvről c. konferencia előadásai

2007. 05. 04. 09:48

Az Európai Unió szolgáltatási irányelvről c. konferencián elhangzott előadások.

Tartós fellendülésre számítanak a német gazdaságkutató intézetek

2007. 04. 26. 09:49

A kieli, a berlini, a müncheni, az esseni és a hallei gazdaságkutató intézet ma nyilvánosságra hozott közös előrejelzésében mind erre az évre, mind pedig a jövőre esztendőre a korábbinál feltételezettnél gyorsabb, 2,4 %-os növekedést jelez a német gazdaságban, s a gyors növekedés és az adóbevételek kedvező alakulása nyomán – a bruttó hazai termékhez viszonyított idei 0,6 %-os deficit után – a jövő évre egyensúlyba kerülhet a német állami költségvetés. Magyar szempontból megfogalmazható, hogy a legjelentősebb gazdasági-kereskedelmi partnerországunkhoz fűződő kapcsolataink itteni konjunkturális keretfeltételei továbbra is igen kedvezően alakulnak.

 

Soko-ügyek: három éve állóháború

2007. 04. 25. 13:23
Három éve kezdődtek a német munkaügyi razziák - Végső elkeseredésükben azt tervezik, hogy Strasbourgban kérnek elégtételt az elmúlt három évben elszenvedett meghurcoltatásaikért a németországi SoKo akciókban mintegy 500 millió eurós kárt szenvedett magyar vállalkozások. A cégek jogi lépésekre készülnek a magyar állam ellen is.

Együttműködés a "Maria d'Ungheria regina di Napoli" társasággal

2007. 04. 25. 10:46

A MOKK a "Maria d'Ungheria regina di Napoli" magyar kulturális társasággal együttműködve lehetőséget biztosít tagvállalatainak saját termékeik, szolgáltatásaik bemutatására az "Europa 2000" terv keretein belül

Elindult a www.KIKK.hu oldal

2007. 04. 18. 15:18
A portál a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ és a Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter közös információs platformja. Az oldalon kulturális eseményeket tartalmazó naptár, projektszervező, klaszter és KIKK tagokat bemutató oldalak találhatóak. Csatlakozzon hozzánk, hogy a belső, tagok munkáját segítő tartalmakat is elérje.

2000. Széchenyi Kártya

2007. 04. 12. 13:23
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában ma délelőtt ünnepélyes keretek között átadták a 2000. Széchenyi Kártyát, melyet a kamara közreműködésével igényeltek

Executive Training Programme - japán és koreai pályázati lehetőség

2007. 04. 06. 13:21

Az érdeklődők számára immár második éve van lehetőség az EU egyik legjelentősebb távol-keleti programjába, az ETP-be való bekapcsolódásra. A közelgő jelentkezési határidő, illetve a komoly sikerek esélye mellett elkötelezettségeket is igénylő programról április 12-én tudhatnak meg többet a Távol-kelet legerősebb gazdasági lehetőségei iránt érdeklődő cégképviselők. Vendégünk lesz Laura Fiore, a program brüsszeli koordinátora, aki a jelentkezéssel kapcsolatos tapasztalatokról még részletesebben fogja tájékoztatni a résztvevőket.

 

Kérjük,további információkért tekintsék meg a mellékelt meghívót, és programbemutató anyagot!

Ferihegy EXPO

2007. 04. 06. 08:23
A Ferihegy Expo Kiállítás és Vásár megrendezésérenegyedik alkalommal kerül sor Vecsésen. Idén 2007. június 2-3-án lesz az Expo a 400-as főút mellett, a Búcsú téren/az Epresben/. A kiállítás és vásár szervezői maguk isvállalkozók, a Vecsési Vállalkozók Szövetsége azzal a céllal indítottael az EXPÓT 2004-ben, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson-főként a Közép-magyarországi Régió- kis- és közepes vállalkozói és vállalkozásai számára, és segítse, támogassa a kapcsolatépítést közöttük. A kiállítók számára évek óta változatlan a részvételi díj.A 2007-es Expo kiemelt témakörei az innováció,a környezetvédelem és újrahasznosítás.Rendezvényünk egyedülálló abban a tekintetben, hogy a vállalkozók mellett civil szervezetek és önkormányzatok térítésmentesen jelenhetnek meg és mutatkozhatnak be.Az EXPÓ Vecsés Város Vállalkozás-fejlesztési Programjának keretében valósul meg. A belépés a látogatók számára ingyenes! Szeretettel várunk minden kiállítót és látogatót! 

Kis- és középvállalkozások finanszírozása az Európai Unióban-előadások anyaga

2007. 03. 22. 16:14

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Bizottság TAIEX Irodájával együttműködésben 2007. március 21-én konferenciát szervezett „Kis- és középvállalkozások finanszírozása az Európai Unióban” címmel, melynek keretében külföldi és magyar szakértők adtak átfogó képet az európai uniós és hazai támogatási rendszerről és pénzügyi forráslehetőségekről. Mellékeljük a rendezvényen elhangzott előadások anyagát.

Ingyenes részvételi lehetőség nemzetközi IT találkozón - Bilbao, Spanyolország

2007. 03. 13. 10:27

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésben az Európai Szoftver Intézettel (European Software Institute) magyar részvételt szervez a 2007. április 19. és 20. között Bilbaóban, Spanyolországban megrendezésre kerülő nemzetközi IT üzletember találkozóra. Az AL-Invest európai uniós program támogatásának köszönhetően a részvétel a rendezvényen ingyenes. Utazási és szállásköltséget nem támogat a program.

 

Üzletember delegáció szervezése Brazíliába és Chilébe

2007. 03. 10. 12:04

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kamarai üzleti delegáció kiutazását készíti elő Brazíliába (Sao Paolo, Rio de Janeiro, Iguassu) és Chilébe (Santiago de Chile) 2007. május 10. és május 21. között.

Búcsúzunk

2007. 03. 08. 08:50
 Fájó szívvel búcsúzunk Dr. Lőkös Sándortól, kamaránk elnökségi tagjától. Lelkesedése, szakértelme, állandó tenni akarása mindannyiunknak sokáig hiányozni fog.      Mint az mezei virágok, mint az árnyékok,mint az buborék, mint az álom, csak olyak vagyunk...(Bornemisza Péter)

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Formatervezési Díj elnyerésére

2007. 03. 07. 14:27

A nyilvános pályázatot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdeti meg. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése

Környezetvédelmi technilógiák Románia - Magyarország - Bajorország Kooperációs Fórum 2007. április 26-27. Arad

2007. 03. 06. 14:21

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a németországi Bayern Innovativ-val közösen Környezetvédelmi Technológiák címmel Kooperációs Fórumot (Konferencia + Üzletember találkozó) szervez 2007. április 26-27-én Aradon az Expo Arad International területén.  

 A rendezvényre eddig közel 100 román cég jelentkezett. A magyar cégeknek a Fórumon való részvétel ingyenes. A rendezvény szállás és utazási költségeit a részvevőknek maguknak kell biztosítani.
 

 

Jelentkezési határidő: 2007. március 20-ig meghosszabbítva!

 

 

Információs nap - "FOOD"

2007. 02. 28. 15:06
Indulnak a 7. Keretprogram pályázatai. Információs napot szervezünk Szegeden, “Food, Agriculture and Fisheries, and Biotechnology” témakörben. A rendezvény a „Hungary for FP6” és a SPAS projekt támogatásával valósul meg.

Executive Training Programme EU-pályázat tájékoztató

2007. 02. 28. 15:04

Az uniós támogatások egyik speciális, közvetlenül az Európai Bizottság által kiírt pályázatai közé tartozik az Execuitve Training Programme elnevezésű pályázati támogatás. hogy az Executive Training Programme (ETP) révén egy új típusú, nagyszabású és nagy múltú európai kereskedelemfejlesztési támogatásra lehet pályázni. Az ETP azon kevés lehetőségek közé tartozik, amely kis dokumentációigénnyel igen komoly támogatást ad — ezúttal akár a cégek közép- és felsővezetőinek személyesen is.

Hat nemzetközi vásár áprilisban Hongkongban

2007. 02. 28. 12:25

 

A Style Hong Kong Budapest szervezője

kelet-közép-európai üzleti partnereket keres

VIII. HAIR&BEAUTY FESTIVAL

2007. 02. 15. 15:15
Nemzetközi Fodrász és Kozmetikus Verseny és az „ifj. Rónai László Emlékverseny” 2007. április 14 és 15-én a PÉCS-BARANYAI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA rendezésében. Magyar Fodrász és Kozmetikus Bajnokság a Magyar Fodrász és Kozmetikus egyesület kiírásában.  Válogatóverseny a 2008-as chicagói  világbajnokságra.

Üzleti analízis: speciális szolgáltatás kamarai tagok részére

2007. 02. 15. 07:11
A vállalkozás növekedésének titkai: mitől lehet sikeres ma egy kis- és középvállalkozó? Ismerje meg a vállalkozás vezetésének alapjait, és tudja meg, mi fog Önnek tulajdonosként nehézséget okozni a közeljövőben. Csak azoknak a tulajdonosoknak ajánlott, akik elkötelezettek a fejlődés mellett.

„Gazdasági együttműködés a Kárpát Medencében” fórum és üzleti klub

2007. 01. 31. 11:00

A BAZ megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2007. január 30-án került sor a Kárpátok Üzleti Akadémiájának zárórendezvényére, melynek sikeréhez az MKIK elnöke, Dr. Parragh László a mellékelt előadás megtartásával járult hozzá.

 

A Veszprém megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2007. január 25-én Gazdasági Évindító Értekezletet tartott.

2007. 01. 31. 10:58

Az MKIK elnökének, Dr. Parragh Lászlónak a „Vállalkozások lehetőségei, a kereskedelmi és iparkamarák legfontosabb feladatai 2007-ben” címmel megtartott előadását a melléklet tartalmazza.

 

Izraeli üzleti delegáció látogatása

2007. 01. 22. 19:52

Az MKIK és az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetsége együttműködésének újabb állomásaként az izraeli szervezet elnöke, Uriel Lynn úr látogat hazánkba március 8-9. között üzleti delegáció élén. A hazánkba látogató üzletemberek hivatalos programjaikon tájékoztatást kapnak az üzleti környezetről, és a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról.

Március 9-én üzleti megbeszélésekre is sor kerül, melyre várjuk az érdeklődő magyar cégek jelentkezését. A delegáció tagjai a kozmetikai iparból, high-tech kommunikációs és szoftverfejlesztési, valamint csomagolástechnikai és építőipari területről érkeznek, illetve különleges biztonsági textíliákkal, és biztonsági-balesetmegelőzési tanácsadással foglalkoznak.

Kérjük, hogy a jelentkezéssel és a további információkkal kapcsolatban keressék meg az MKIK Nemzetközi Igazgatóságán Bíró András nemzetközi referenst (Tel: (1)474-5144, Fax: (1)474-5149, e-mail: biro@mkik.hu).

Az ipari és kereskedelmi kamarák felmérése a német ipar helyzetéről és fejlődési kilátásairól

2007. 01. 17. 11:09

A németországi ipari és kereskedelmi kamarák felmérése a német ipar helyzetéről és fejlődési kilátásairól

 

Konvergenciaprogram -országos rendezvénysorozat

2007. 01. 16. 13:04
Dr. Veres János tartott tájékoztatót megyei érdeklődők részére a Hotel Koronában hazánk unióhoz való gazdasági felzárkózásának helyzetéről.  

EU Gateway to Japan: Egészségügyi cégek kiutazási lehetősége Tokióba

2007. 01. 15. 16:02

A Gateway to Japan program keretében 8 szektorban utaztak ki magyar cégek Tokióba, hogy felmérjék a japán piacot, és új üzleti kapcsolatokat építsenek ki.

A mellékelt dokumentumokban bemutatott Európai Uniós pályázati lehetőség segítségével orvostechnológiával, egészségügyi segédeszközökkel foglalkozó cégek léphetnek ki a világ legmagasabb árszintű piacára. A sikeres magyar részvétel nyomán minden kis-és középvűllalkozásnak ajánljuk ezt a lehetőséget, hiszen a szektor korábbi magyar kiutazói is a program révén bővíteni tudták exportjukat.

Támogatott részvételi lehetőség a SIGEP 2007 cukrászati vásához kapcsolódó nemzetközi üzletember találkozón

2007. 01. 10. 14:33

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésben az AGC98 Srl. olasz szervezettel magyar részvételt szervez a 2007. január 20-24. között, Olaszországban, Riminiben megrendezésre kerülő SIGEP 2007 vásárhoz kapcsolódó nemzetközi üzletember találkozóra. Az AL-Invest európai uniós program támogatásának köszönhetően a részvétel a rendezvényen ingyenes. Utazási és szállásköltséget nem támogat a program.

479 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Kamara

2007. 01. 08. 10:00
1528. január 8-án rendelte el Habsburg Ferdinánd, a Magyar Kamara intézményének létrehozást, mely az uralkodó egyik legfontosabb kormányzati reformintézkedése volt. A kamara feladata többek között a királyi birtokok igazgatása, a végvárak őrségének fizetése és élelmezésének biztosítása volt.

Kedvezményes részvételi lehetőség a Kölni édesipari üzletember találkozón és vásáron 2007. január 28-30-án

2006. 12. 30. 12:04

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a német IHK Ltd.-vel együttműködve, magyar részvételt szervez 2007. január 28. és 30. között, a Kölnben megrendezésre kerülő ISM Nemzetközi Édesipari Vásárhoz kapcsolódó AL-INVEST CBM üzletember találkozóra. A rendezvény részvevői az AL-INVEST európai uniós program keretében támogatásra jogosultak, mely ingyenes részvételt biztosít az üzletember találkozón.

 

Magyar-Ukrán gazdasági fórum

2006. 12. 12. 16:04
25 ukrán és 20 magyar vállalkozás részvételével zajlott kamaránkban a magyar-ukrán gazdasági fórum.  

Plato zárókonferencia

2006. 12. 12. 15:51
Idén második alkalommal zárult a Plato Magyarország program a kis- és középvállalkozások számára. Ebben az időszakban immár hat megye kis és középvállalkozói számára nyílt lehetőség a programban való részvételre. borsod, hajdú és szabolcs mellett csatlakoztak a heves, fejér és komárom-esztergom megyei vállalkozások is.

Versenyképességi és Innovációs Keretprogram (2007-2013)

2006. 12. 08. 11:10

2006. november 24-én Strasbourgban az Európai Parlament és a Tanács a 1639/2006/EK határozatában döntött a versenyképességi és innovációs keretprogram (2007-2013) létrehozásáról.

 

Elfogadták a Szolgáltatási Irányelvet

2006. 12. 08. 11:05

Az Európai Parlament második olvasatban is elfogadta a szolgáltatási irányelvet november 15-én, szerdán, Strasbourgban (együttdöntési eljárásban, második olvasatban csak a módosító indítványokról szavaznak, ezért nincs végszavazási eredmény), miután a tagállamok a Tanácsban alapvetően támogatták az EP első olvasatban elfogadott tervezetét.

Indiai-Magyar Közös Üzleti tanács ülése

2006. 11. 28. 15:55

Előreláthatólag 2007. január 16-án kerül sor Új-Delhiben az Indiai-Magyar Közös Üzleti Tanács következő ülésére. Az érdeklődő cégek jelentkezését várjuk december 5-ig erre az üzleti találkozókkal egybekötött nemzetközi eseményre.

Divat és tradíció találkozása

2006. 11. 21. 09:07
A Magyar Telekom Székházban november 18-án 19 és 22 órakor két nagyszabású divatbemutató keretében mutatatták be a 2007-es év Zsolnay-Katti Zoób ékszer kollekciót.