Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

Németországi tanulmány a szélessávú-lefedettség és az 5G helyzetéről

2018. augusztus 13.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 
Németország elkötelezett a szélessávú hálózati lefedettség kiépítése mellett. Politikusok a legfontosabb kormányzati szerepvállalásnak tekintették, és tűzték ki további célul az új kormány számára is. A tavaly nyáron kiadott 2016-os adatok után idén is megjelent a frissített tanulmány a 2017-es németországi helyzetről. Scheuer miniszter rögtönzött találkozóra hívta a mobilszolgáltatókat, kérve a teljes lefedettség elérését. Az akciót politikai beavatkozásnak tekinti a frekvenciagazdálkodásért felelős ügynökség.

Konzultáció a németországi külgazdasági attasékkal

2018. június 28.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2018. június 25-én konzultációt szervezett a németországi külgazdasági attasék (KGA-k) részvételével.

Büntetésre számíthat a Daimler legnagyobb kínai befektetője

2018. május 31.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A német szövetségi tőzsdefelügyelet szerint eurómilliós nagyságrendű büntetés várhat a kínai Geely vállalatra, amiért a Daimlerben szerzett részesedését az előírtnál később jelentette be. A cég éppen most mutatta be 1,6 milliárd dolláros beruházását Kínában, ahol a német hobbiterepjárók konkurens modelljeit fogja gyártani. A Daimler mellett a VW-t is újabb vád érte: az új elnök, aki korábban a VW márkafelelős volt, nem értesítette időben befektetőit a dízel-válság okozta lehetséges költségekről.

Az OECD jelentés német előrejelzése

2018. május 10.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A digitalizáció és az automatizáció terjedésének munkaerőpiaci hatását elemezte az OECD friss tanulmánya. Eredményeik szerint a német és kelet-európai országok az átlagnál jobban ki vannak téve a veszélynek, hogy munkahelyek szűnnek meg, alakulnak át. Akár minden ötödik állás érintett lehet.

A dízelpiac ismét fellendül Németországban

2018. augusztus 13.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Hároméves krízis után stabilizálódni látszik a dízelpiac Németországban. Fő oka az SUV szegmens erősödése és a gyártói garanciák bevezetése. Bár a kisautó-szegmensben nem lesznek dízelmotorok, a limuzinok, terepjárók és cégesflották ismét emelni fogják a dízelek részarányát az új autók eladásában. Idén először nőtt ismét az eladás, hosszútávon pedig 40% körüli piaci arányt várnak.

Jelentés a CeBIT 2018 vásáron való magyar részvételről

2018. július 5.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A 2018-as CeBIT kiállításon Magyarország 400 m2-es standdal és 12 kiállítóval vett részt. A háromnapos expo ideje alatt előadásokkal és a standon tartott bemutatókkal várták az érdeklődőket. A tavalyi 200.000 látogatónál idén 80.000-rel kevesebben jöttek el, de a vásár egy nappal rövidebb volt. A megnyitó napján Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos köszöntötte a vendégeket, valamint fogadta Mariya Gabriel biztost. Az új koncepciójú vásárt a szervezők alapvetően sikeresnek tartották, és jövőre hasonló módon kívánják megrendezni.

A dízel járművekre vonatkozó első közlekedési korlátozás Hamburgban 2018. május 31-től

2018. május 31.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A közigazgatási bírósági ítéletekből fakadó behajtási tilalomra vonatkozó lehetőséget Németországban elsőként Hamburg városállama vezette be, 2018. május 31-től korlátozva a dízelüzemű járművek közlekedését a város két pontján. A két – összesen alig több mint 2 kilométeres – útszakaszra vonatkozó közlekedési tilalom olyan dízeljárműveket érint, amelyek nem felelnek meg az EURO 6-os kibocsátási normáknak. A vörös-zöld koalícióban vezetett városban ellentmondásos reakciókat váltott ki a korlátozás: a kritikusok a rövid szakaszra, és a város károsanyag kibocsátási határértékek túllépéséért sokkal inkább felelős dízel meghajtású hajókra hivatkozva nevezik abszurdnak a döntést, az érintett utcákban lakók a behajtási tilalom alóli kivételek sokaságát kifogásolják, míg a behajtási tilalomért küzdő Környezet- és Természetvédelmi Szövetség (BUND) kevesli a lezárt útszakaszokat, és messzebb menő intézkedéseket vár el.

Az Audi felfüggeszti két modelljének gyártását

2018. május 10.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A VW konszern strukturális átalakítása során Rupert Stadler Audi vezetőt megerősítették pozíciójában. Stadler a dízelbotrányt az Audi számára elintézettnek gondolta, 2017 végén bejelentette, a belső vizsgálati csoport 2018 elején megszűnik. A legújabb hírek szerint azonban újabb modellek és motorok érintettek az ügyben, így az A6 és A7 modellek gyártását felfüggesztették.