Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Magyar Kézműves Remek 2016. | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526
27
28

Magyar Kézműves Remek 2016.

Szerző: Hajdú Attila | 2016. október 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban is meghirdette a nagy hagyományokkal rendelkező „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére kiírt országos pályázatát.  A Magyar Kézműves Remek pályázat díjazott termékei idén Debrecenben, a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” című rendezvénnyel, és az „Új utak a kézműiparban és a turizmusban” című nemzetközi konferenciával egyidejűleg kerültek kiállításra a Kölcsey Központban.

 

 

A rendezvénysorozaton való megjelenés lehetőséget teremtett a hazai minőségi termékeket gyártó pályázók számára hogy új beszállítókat, új piacokat találjanak termékeiknek, illetve jelenlegi piacukon - a nagyközönséggel történő közvetlen találkozás keretében - tovább szilárdíthassák pozíciójukat, hozzájárulva a hazai turizmus értékeinek bővítéséhez.

 

Az eseménysorozat ünnepélyes megnyitójára 2016. szeptember 22-én 11:00 órakor került sor a XIV. „Magyar Kézműves Remek” címek átadásával és a díjazott pályaművekből rendezett kiállítás megnyitójával. Idén 100 beérkezett pályaműből 43-an részesültek „Remek”-díjazásban. Hat pályázó, aki már legalább ötször elnyerte a díjat, elnöki aranyérem kitüntetésben részesült:

  1. Berényi Textil Kft.
  2. HÓDFÓ Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.
  3. Hotyek Attila kádár
  4. Kecskeméti Róbert citerakészítő
  5. Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a Népművészet mestere
  6. Nepp Dénes szíjgyártó, bőrdíszműves

 

A rendezvény fővédnöke ez évben is Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt.

A díjakat Dr. Parragh László, az MKIK elnöke és Dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár adta át a pályázóknak.

 

A rendezvényt a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Debrecen Megyei Jogú Város és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatta. A kézműves remekeket bemutató kiállítás a hét végéig, szeptember 24-ig volt megtekinthető.

 

 A szakmai rendezvényekkel párhuzamosan a debreceni Kossuth téren zajlott a „Kézműves forgatag” elnevezésű esemény, ahol egyebek mellett a kézműves alkotók számára lehetőség nyílt a bemutatkozásra és termékeik árusítására.

A „Magyar Kézműves Remek” kiállítás, valamint a Kossuth téri rendezvények a szeptember 22-23-án megrendezett Népművészeti Fesztivállal, valamint a 23-25-ig megrendezett Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivállal összehangolva jelentek meg Debrecen városában.

 

 

Fotók a díjátadóról 

 

 

Letölthető termékcímkék

 

 

 

Csatolt állományok: