Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

„Klaszterportfólió” - magyarországi innovációs klaszterek portfóliójainak feltérképezése. | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
2223242526
27
28

„Klaszterportfólió” - magyarországi innovációs klaszterek portfóliójainak feltérképezése.

A 2012-ben indított klaszter innovációs portfólió - KlaszterPortfólió - projekt eredményeire alapozva folytatódik a magyarországi innovációs klaszterek portfóliójának feltérképezése. Közel félszáz klaszter portfóliója készült el eddig.

 

Az elsődleges cél a klaszter együttműködések segítése (C2C – cluster-to-cluster) a kapacitások és tevékenységek közreadásával, ezek adatbázisban és publikus honlapon való megjelentetésével, valamint aktív közvetítői tevékenységgel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamaráinak közreműködésével.

Felhívás innovációs klaszterek részére

Klaszter portfólió közreadása

A jelen felhívásra jelentkező és legalább 50%-ban kitöltött klaszter portfóliót beküldő klaszterek[1]

-          portfóliója az adatok ellenőrzését követően bekerül az adatbázisba és felkerül a www.klaszterportfolio.hu honlapra.

-          a beküldött portfólió alapján az Enterprise Europe Network adatbázisa és a területi kamara nemzetközi kapcsolatrendszere segítségével segítséget kaphat a portfólióhoz illeszkedő külföldi klaszter felkutatásához.

-          bekapcsolódhat a területi kamara klaszterfejlesztési tevékenységébe, megkaphatja a területi kamara ezzel kapcsolatos hírleveleit. [2]

A KlaszterPortfólió folyamatosan fogadja az innovációs portfóliókat.

Az adatbázisba történő bekerülés 2014-ben is díjmentes.
A klaszterek saját szakértőjük/külső szakértő által is elkészíthetik a portfóliót.

A tervek között szerepel a kooperációs együttműködési lehetőségek további bővítése, illetve az angol nyelvű profil közreadása, mivel külföldről is érkezett már kérés magyarországi klaszterrel történő kapcsolatfelvételre.

További információ a projektről:  www.klaszterportfolio.hu[1] Jelen felhívás azon klaszterekre/menedzsment szervezetekre vonatkozik, melyek kamarai regisztrációja rendezett.

[2] A területi kamarával történő egyeztetés során dől el, a kölcsönös előnyöket szem előtt tartva.