Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

INNOVÁCIÓ | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
8
91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

INNOVÁCIÓ

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÁMOGATÁSÁBÓL MEGVALÓSULT KAMARAI INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉSEKRŐL

 

2012 augusztusától indult az a program a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, amelynek fő célja volt a kis- és középvállalkozások (KKV) innovációs képességének fejlesztése, ösztönzése a kamarai hálózaton keresztül.

Eddigi legfontosabb eredmények:

Kialakításra került minden területi kamaránál az alapszintű innovációs tanácsadási szolgáltatás, amely a mit-hogy-kivel kérdésekre ad választ.

Tartalmazza a következő szolgáltatásokat:

a/ Forráslehetőségek adatbázisa és kiajánlás (hazai és EU pályázatok)

b/ Kockázati tőke, start-up finanszírozás, Széchenyi kártya, banki finanszírozás lehetőségei, energiaközösségek menedzselése – költséghatékonyság

c/ MKIK Közbeszerzési hírlevelének feldolgozása, irányított és szűrt kiküldése cégeknek

d/ Amennyiben egyedül nem megy, úgy hazai partnerkeresés és partnerség építés a meglévő adatbázisokra építve.

e/ Még szorosabb kapcsolat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával, bővült a VIVACE információs pont kamarai hálózata (16 kamaránál működik az „infópont”).

Minden területi kamaránál dolgozik olyan munkatárs, akinek az innovációs tevékenység irányítása, szervezése a feladata, és rendelkezik középfokú iparjogvédelmi végzettséggel.

 

Területi kamarai Innovációs tájékoztató rendezvények kerültek lebonyolításra.

2014. év közepéig összességében közel 130 rendezvény valósult meg, a témakörben megszólított, elért vállalkozások száma meghaladta az 5000-et.

 

Innovációs adatbázisok kerültek létrehozásra.

A program keretében került kifejlesztésre négy olyan adatbázis, amelyek segítséget jelentenek egyrészt a vállalkozások, klaszterek és kutatóhelyek K+F együttműködéseiben, másrészt a fiatalok szakmaválasztásához, a szakmákat népszerűsítő bemutatóközpontok katalógusának felhasználásával.