Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

„Innoportfólió” - innovatív együttműködések kialakítására. | MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
8
91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

„Innoportfólió” - innovatív együttműködések kialakítására.

A 2012-ben indított innovációs portfólió - InnoPortfólió - a társkamarák segítségével Magyarország összes megyéjének innovációs együttműködési ajánlatait és igényeit feltérképezi.

 

A cél a magyar vállalkozói-kutatói, vállalkozói-vállalkozói együttműködések kialakításának segítése a keresleti és kínálati oldal feltérképezésével, adatbázisban és honlapon való megjelentetésével, valamint aktív közvetítői tevékenységgel, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamarái végeznek.

 

Az aktívan működtetett adatbázisban jelenleg is több száz folyamatosan frissített technológiai együttműködési profil található.

Miért érdemes?

Az űrlapot hiánytalanul kitöltő innovatív szervezetek

-          együttműködési ajánlata illetve igénye bekerül az országos hatókörű InnoPortfólió adatbázisba (http://innoportfolio.hu),

-          konkrét megkereséseket kaphatnak,

-          szakmai képviselője a támogató szervezetek döntése alapján bekerülhet a szakértői körbe,

-          szektor-specifikus rendezvényekre kaphatnak meghívást a jövőben,

-          viszonylag kis idő és munka ráfordításával nemzetközi partnerkeresést kezdeményezhetnek az Enterprise Europe Network segítségével,

-          projektjeik megvalósításához szakmai segítséget kérhetnek a támogató szervezetektől és azok partnereitől.

 

Eddigi eredmények

A projekt kapcsán több mint 10 felderített együttműködési kezdeményezés indult el annak köszönhetően, hogy a kamarai munkatársak és szakértők pontosan ismerik ügyfeleik együttműködési ajánlatait és igényeit. Ebből fakadóan felismerik a kooperációs lehetőségeket, és találkozókat hoznak létre.

A projekt nyomán a kamarák innovációval foglalkozó kollégái között is szorosabb együttműködés indult el, az egyes helyi gyengeségek ismeretében a társkamarák támogatják egymás ügyfeleit. Az ország teljes lefedettsége megvalósul, a szakértői kör és a társprojektek segítségével az innovációs lánc a teljesség irányába fejlődik.

 

További információ a projektről: www.innoportfolio.hu