Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Vis-major igazolás kiállítása | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Vis-major igazolás kiállítása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományosan látja el a vis maior hivatkozások érvényesítésének igazolására irányuló tevékenységét.

Annak igazolása, hogy a szerződés teljesítését akadályozó körülményre, eseményre (vis maior okra) való hivatkozás megfelelően megtörtént, az általános nemzetközi kereskedelmi gyakorlatban is a gazdasági kamarák ügykörébe tartozik.

A gazdasági kamarák ennek megfelelően a vis maior fogalmából következő körülhatárolt feltételek alapján vis maior-nak minősülő nyomatékos teljesítési akadályok felmerülésekor vis maior igazolást adnak ki az erre hivatkozó fél jogérvényesítésének, bizonyításának alátámasztására. Bővebben.

 

A vis major igazolás kiállítása a vis maior szabályzatunk szerint, kérelemre, személyes ügyintézés útján történik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál. A gyorsabb ügyintézés érdekében lehetőség van a kérelmek előzetesen történő online benyújtására is.

 

A vis maior igazolás kiállításának a díja:

 

önkéntes kamarai tagok részére 12.700 Ft

nem önkéntes kamarai tagok részére 27.940 Ft,

 

amely összeget a pénztárunkban készpénzben tud befizetni.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélfogadási ideje és helye:

 

Hétfő - Csütörtök: 09.00-11.30 és 13.00-15.00 óráig

Péntek: szünnap

 

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

Bank Center Irodaház, Platina I. torony, 9. emelet, 916-os szoba

Telefon: 1/474-5155

E-mail: okmanyhitelesites@mkik.hu

 

Jelen tájékoztatás nem teljes körű. A vis maior igazolással kapcsolatos egyéb kérdések esetén az okmányhitelesítési munkatársak készséggel állnak a rendelkezésére a fenti elérhetőségeken.