Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Üzleti delegáció Kurszkba - 2016. július 12-15. | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Üzleti delegáció Kurszkba - 2016. július 12-15.

Szerző: Leimeter Ilona | 2016. október 25.

2016. július 12-15. között Tóth Imre MKIK MOT tiszteletbeli elnök vezetésével 8 fős magyar üzletember-delegáció utazott Kurszkba a Kurszki Kereskedelmi és Iparkamara meghívására. A kiutazás elsődleges célja a magyar innovatív mezőgazdasági megoldások bemutatása és az importhelyettesítési programhoz kapcsolódó üzleti lehetőségek feltérképezése volt.

 

Július 13.

 

  1. A delegáció megbeszélést folyatott Kurszk régió Agrárgazdasági Komplexumának helyettes vezetőjével Tyimosenko Alexanderrel zöldség feldolgozó üzemek létesítéséről. A résztvevő magyar cégek továbbá együttműködési javaslatot tettek hús- és tejfeldolgozás valamint növénytermesztés területén.
  2. A Kurszki Mezőgazdasági Akadémia rektorával, Szemykin Vlagyimirrel való találkozó során az intézmény vezetése komoly érdeklődést mutatott a magyar delegáció által felvetett vetőmag-nemesítési együttműködés iránt.
  3. A delegáció látogatást tett a Kurszki Bioüzem – BIOSK-ban, melynek során az Üzem igazgatója bemutatta az üzem több mint 120 évre visszamenő tevékenységét.

Július 14.

 

  1. Koszirev Jurijjal, Kurszk város építésügyért felelős polgármester-helyettesével a delegáció olyan projektekről tárgyalt, mint a szennyvíztisztítás, iszaptisztítás, parkosítás valamint nagypaneles épületek rekonstrukciója.
  2. A Kurszki Kereskedelmi és Iparkamara kerekasztal-megbeszélést, majd kétoldalú üzletember-találkozót szervezett, ahol közel 30 kurszki cég képviselője tárgyalt a delegáció tagjaival. A megbeszélésen részt vett Grebennyikov Vikotr, Kurszk régió Külgazdasági Bizottságának vezetője.
  3. Iljin Konsztantyin, a “Szejm-Agro” igazgatója fogadta és vezette körbe a delegációt a Voroshevno településen található melegház komplexumban, ahol elsősorban paradicsom- és uborkatermesztéssel foglalkoznak. A megbeszélés során a magyar cégek javaslatot tettek a zöldségek tárolására szolgáló papírdobozok műanyaggal való kiváltására, továbbá egy megfelelő kapacitású fröccsöntő berendezés telepítésére.