Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Rosztovi delegáció - 2015. április 15-16. | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Rosztovi delegáció - 2015. április 15-16.

Szerző: Leimeter Ilona | 2015. szeptember 23.

2015. április 15-16. között rosztovi delegáció látogatott Budapestre Jeszin Vladiszlav, Rosztov régió gazdasági ügyekért felelős miniszter-helyettese és Arcybasev Vlagyimir, Rosztov-na-Donu polgármester-helyettese vezetésével.

2015. április 15-én a delegáció hivatalos része megbeszélést folytatott Budapest városfejlesztési tapasztalatairól Szeneczey Balázs, főpolgármester helyettessel, majd a Földművelésügyi Minisztérium Nemzetközi és Kárpát-medencei Kapcsolatok Főosztályával és a zöldség-gyümölcs termelői szervezetekkel. Később Rosztov-na-Donu város adminisztrációs hivatalának képviselői ellátogattak a Csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre. A rosztovi delegáció tagjaiként Budapestre érkezett üzletemberek megtekintették Magyarország egyik legkorszerűbb üvegház komplexumát Veresegyházán. Délután került megrendezésre Rosztov régió és Rosztov-na-Donu gazdasági potenciáljának bemutatása a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában, amit kétoldalú üzletember-találkozó követett. Az orosz üzletemberek hűtőház, melegház, zöldség- és gyümölcs feldolgozás és szállítás témákban folytattak konzultációt az érdekelt magyar vállalkozásokkal. Rosztov-na-Donu polgármester-helyettese és kollégái Budapest közüzemi cégeivel tárgyaltak a városüzemeltetési tapasztalatokról.

2015. április 16-án Rosztov-na-Donu város képviselői megbeszélést folytattak az Oroszországban jelen levő vezető magyar építőipari és tervezői cégekkel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában. A rosztovi üzletemberek látogatást tett a CBA Kereskedelmi Kft. alsónémedi logisztikai központjában. Délután a delegációt Szőcs Gábor igazgató fogadta az Eximben és bemutatta az Eximbank és a Mehib export hitelnyújtási konstrukcióját. Később Czerman István, FÁK igazgató ismertette a Nemzeti Kereskedőház Zrt. tevékenységét.