Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Konzultáció a Paksi Atomerőmű bővítéséről, Az MKIK Magyar-Orosz Tagozat Paks Szekciójának alakuló ülése - 2017. február 2. | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Konzultáció a Paksi Atomerőmű bővítéséről, Az MKIK Magyar-Orosz Tagozat Paks Szekciójának alakuló ülése - 2017. február 2.

Szerző: Leimeter Ilona | 2017. november 30.

2017. február2-án 50 vállalkozó részvételével az MKIK Magyar-Orosz Tagozata Paks Szekciót alapított. A Szekció célja, hogy hogy elősegítse a magyar beszállítók részvételi lehetőségét a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos projektben. Tóth Imre, a Tagozat tiszteletbeli elnöke, elmondta, hogy a Paks II projekt országos érdek. A Kamarának, mint Magyarország legnagyobb köztestületének, fontos az, hogy a magyar vállalkozók minél nagyobb arányban vegyenek részt az atomerőmű bővítési munkájában, valamint az, hogy a cégek kiválasztási folyamata egy egyenlő esélyeken alapuló rendszer legyen. A vállalkozók szakmai felkészítése nehéz faladat lesz, amit fontos lenne mielőbb elkezdeni. Kazarin Alexandr, az AO Atomproject vállalatnak vezérigazgatója kiemelte, hogy a paksi atomerőmű új blokkjainak tervezéséhez az Európai Bizottság jóváhagyását követően fognak hozzálátni. Az alakuló ülésen a tagvállalatok ötfős elnökséget választottak. Az elnöki pozíciót Dr. Parragh László MKIK elnök megbízásával Tóth Imre tölti be, alelnök lett Petró Tamás, a Projektmenedzsment Szerviz Kft. ügyvezető igazgatója és Rózsa Imre, az MKIK Magyar-Orosz Tagozat elnökségi tagja. A szekció elnökségébe választották Cziczer János Ferencet, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnökét és Schleining Andrejt, a Csongrád megyei Land-Biz Kft. ügyvezető igazgatóját.