Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

EBTC (Európai Üzleti és Technológiai Intézet ) | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

EBTC (Európai Üzleti és Technológiai Intézet )

Szerző: Leimeter Ilona | 2014. október 3.

Az Európai Üzleti és Technológiai Intézet (EBTC) segíti az üzleti, a tudományos és a kutatói közösséget Európában és Indiában, új üzleti lehetőségeket teremt, ösztönzi a technológiák átadását, valamint előmozdítja az európai tiszta technológiák átvételét Indiában.

India az Európai Unió fontos stratégiai és kereskedelmi partnere, a két fél közötti politikai és gazdasági kapcsolatok az utóbbi években dinamikusan fejlődtek. A 2007-ben megkezdődött szabadkereskedelmi tárgyalások az indiai piacok további megnyitását szorgalmazzák, az európai üzleti szféra nyitott a terjeszkedésre Indiában. Az új piaci lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozásoknak az Újdelhiben működő Európai Üzleti és Technológiai Intézet nyújthat segítséget.

 

A szabadkereskedelmi egyezmény megkötésétől mindkét fél a gazdasági kapcsolatok intenzív növekedését várja. Egyes becslések szerint a két fél közötti éves forgalom értéke a mai 72 milliárd euróról pár év alatt százmillió euró fölé nőne, az EU indiai befektetései pedig akár 30 százalékkal növekedhetnének, amelyre nagy szüksége van az ázsiai országnak. A vállalkozások ugyanakkor számos jogi és kulturális akadállyal szembesülnek az indiai piacon.

 

Az Európai Üzleti és Technológiai Központ (European Business and Technology Centre/EBTC) az európai vállalkozások indiai terjeszkedésében nyújt segítséget. A 2008 októberében indult EBTC-t az európai kereskedelmi és iparkamarákat tömörítő Eurochambres koordinálja és menedzseli uniós finanszírozással. Központi irodájuk Újdelhiben, három regionális irodájuk pedig Mumbai-ban, Bangalorban és Kalkuttában található.

Az EBTC küldetése, hogy támogassa az indiai piacra való belépést az európai vállalkozások számára olyan nagy versenyelőnyt biztosító területeken, mint a biotechnológia, az energia, a környezet és a közlekedés. Ezekben a szektorokban kiemelkedően magas növekedési potenciál rejtőzik, mivel Indiának szüksége van az európai szakértelemre, hogy szembenézzen az éghajlatváltozás kihívásaival.

 

Az EBTC tanácsokkal és képzésekkel látja el a cégeket az indiai piac működéséről és a helyi kultúráról, segítséget nyújt a vállalkozás indításában, üzlethelység bérlésében, valamint a potenciális partnerek közötti kapcsolatok kiépítésében. Az Európai Üzleti és Technológiai Központ a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • Tanácsadás a szellemi tulajdonjog védelmével, fejlesztésével és marketingjével kapcsolatos technológiatranszferről
  • Jogi, szabályozási és adminisztratív tanácsadás
  • Tiszta technológiák transzferének támogatása
  • Cégek, kutatók, beszállítók és vásárlók közötti kapcsolatok kiépítésének elősegítése
  • Piaci lehetőségek és megvalósíthatósági tanulmányok kiértékelése
  • Tanácsadás pénzügyi forrásokról
  • Vásárokon és konferenciákon való részvétel egyszerűsítése
  • Projektfejlesztési tanácsadás

Az EBTC a kiemelt szektoroknak megfelelően üzletfejlesztési programokat is szervez Indiában.

 

További információkért az MKIK-nál Leimeter Ilonát (Tel.:06-1-474-5147, Fax.:06-1-474-5149, leimeter.ilona@mkik.hu) Indiáért felelős referenst, valamint az EBTC szervezőit (honlap: http://ebtc.eu; e-mail: ebtc@eurochambres.eu, delhi@ebtc.eu) lehet felkeresni.