Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Magyar-indiai üzleti szeminárium | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Magyar-indiai üzleti szeminárium

Szerző: Béres László | 2018. július 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák Tanácsának látogatásához kapcsolódóan, magyar-indiai üzleti szemináriumot szervezett június 26-án a kamarában.

A jelentős üzletemberekből álló, kb. 10 fős delegációt Ameet Nivsarkar úr a TATA Consultancy alelnöke vezette, tagjai főleg autó és gépipari, valamint gyógyszeripari vállalkozások.

 

Gaál József, az MKIK alelnökének köszöntője után Ameet Nivsarkar az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák Tanácsának elnöke üdvözölte a résztvevőket és beszélt a Közép-Kelet-Európa és India közötti kereskedelemben rejlő új lehetőségekről, melyben a magyar piacnak fontos szerepe van, majd hozzátette, hogy látogatásuk célja gazdasági kapcsolatok építése a két ország vállalkozói között, valamint az eddigi együttműködések továbbfejlesztése. Ezt követően Dr. Sipos Sándor a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának vezetője ismertette számokban a magyar-indiai kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, beszélt az indiai zöldmezős beruházásokról Magyarországon, valamint a tanulmányi ösztöndíj programról a két ország egyetemei között. Dr. Renu Shome, igazgató asszony ismertette az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák tevékenységét, végül Kilián Csaba a MAGE főtitkára adott tájékoztatást a magyar gépjárműiparról, melyet követően bemutatkoztak az indiai, ill. magyar cégek, majd konzultációra nyílt lehetőségük.

 

A rendezvény az India iránt érdeklődő és elsősorban járműipari, gépipari vállalkozások számára kínált kapcsolatépítési lehetőséget.

 

Az előadók által rendelkezésre bocsátott előadásokat az alábbi linkekre kattintva megtekintheti, illetve letöltheti.