Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

Szerző: Pálmay Flóra | 2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

A PADI támogatásával a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációi tárgyaltak és sikeres üzleteket kötöttek többek között Kínában, Hongkongban, Párizsban és Szarajevóban. Idén Indiába, Kanadába és Japánba indulnak majd hivatalos üzleti utak. A helyszíneken az MKIK színvonalas szakmai programokat, tárgyalásokat szervez a kiutazó vállalkozások számára ezzel is elősegítve sikeres piacra lépésüket.

 

Az MKIK által szervezett utak mindig a Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghatározott stratégiával összhangban valósulnak meg.  Magyarország Accrai Nagykövetsége 2016. április 1-jén, Magyarország „Déli Nyitás” külpolitikai stratégiájának meghirdetését követően kezdte meg hivatalos működését. A külképviselet ehhez fűződően márciusban „Magyar hét” (március 11-18. között) elnevezéssel nagyszabású országimázs kampányt hirdet, amelynek keretében több hivatalos gazdasági tárgyalást is szerveznek az ország iránt érdeklődő vállalkozásoknak.

  

A támogatási szerződést 2016 júniusában írták alá a felek, ami nyilvánosan elérhető a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány honlapján a támogatásokat tartalmazó listában. A programok az MKIK honlapján nyilvánosan megtekinthetők, így bármely magyar vállalkozás jelentkezhet rá.