Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Bemutatkozás | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Bemutatkozás

Szerző: Leimeter Ilona | 2014. január 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata 2003 júliusában alakult meg. A szervezetnek több mint 100 orosz relációban érdekelt magyar cég a tagja. 2011. február 8-án került megrendezésre a Tagozat tisztújító közgyűlése, a Tagozat elnöki posztját Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke töltötte be.

 

A Tagozat létrehozásának célja, hogy szervezett keretek között mozdítsa elő a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok bővítését, különösen a magyar export és kétirányú befektetések területén. A Kamara számára fontos szempontként jelent meg, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a korábbiaknál erőteljesebben vegyenek részt az orosz kereskedelmi forgalomban, erősítsék gazdasági pozíciójukat és növeljék kivitelüket.

 

Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket.


Az Oroszországból érkező legfrissebb üzleti ajánlatokat, gazdasági információkat a havonta megjelenő Hírlevélben juttatjuk el tagjaink számára.

 

Az MKIK Magyar-Orosz Tagozata célirányos és összehangolt együttműködésre törekszik a hazai kormányzati szervekkel is, azok háttérintézményeivel és mindazon civil szervezetekkel, melyek a magyar-orosz relációban üzleti, kereskedelmi vagy gazdaságszervező tevékenységet folytatnak.

 

A Tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, a kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, aki a Tagozat honlapján is megtalálható kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatát a tagozati titkára részére megküldi.

 

A tagok a Tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft +ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.