Bemutatkozás

Szerző: Babák Péter | 2016. február 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata (korábbi nevén: Szubszaharai Tagozata) 2015. november 2-án alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével.

 

A Tagozat célja, hogy szervezett keretek között mozdítsa elő a Magyarország és a szubszaharai térség országai közötti gazdasági együttműködéseket.

 

A Tagozat kiemelt feladatának tekinti az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervez és  információkkal segíti tagvállalatait. Az afrikai kontinens társadalmaiban jellemző az állami kapcsolatok kiemelt súlya és a személyes kapcsolatok nagy jelentősége, így a Tagozat vezetőinek egyik fő prioritása a minél szélesebb kapcsolatrendszer kiépítése.

 

A Tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, aki a Tagozat honlapján is megtalálható kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatát a tagozati titkára részére megküldi.

 

A tagok a Tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft +ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.