Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Bemutatkozás | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Bemutatkozás

Szerző: Babák Péter

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata (korábbi nevén: Magyar-Arab Tagozat) 1999-es megalakulása óta segíti a közel-keleti és észak-afrikai térség iránt érdeklődő kamarai tagvállalatok tevékenységét. 

 

Tagvállalataink számára a Tagozat különböző területen igyekszik segítséget nyújtani. A legfontosabb feladat az üzleti lehetőségek bővítése: ennek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket.

 

A Tagozat kitűnő kapcsolatokat ápol a Magyarországon jelenlévő közel-keleti és észak-afrikai országok nagykövetségeivel, illetve arab és iráni illetőségű szervezetekkel. 

 

A Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatba való belépés a kamarai tagvállalatok, és az arab országokkal, valamint Iránnal már kapcsolattal rendelkező, vagy jövőben kapcsolatot kialakítani szándékozó cégek számára javasolt. A Belépési nyilatkozat kitöltésével, és visszaküldésével kezdeményezheti az érdeklődő cég vagy vállalkozó a taggá nyilvánítást, amennyiben a kötelező kamarai regisztrációs kötelezettségének megfelel. 

 

A Tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, a kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, aki a Tagozat honlapján is megtalálható kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatát a tagozati titkára részére megküldi.

 

A tagok a Tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft +ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.