Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Felhívás magyar vállalatok számára az ENSZ-EU közbeszerzési fórumon való részvételre New Yorkban

2018. január 25.

2018. április 9-10-én 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU országok vállalatai számára szervezett ENSZ közbeszerzési fórum (EUPF – European Procurement Forum) New Yorkban. Az esemény célja az ENSZ közbeszerzési kiírások megismertetése a potenciális pályázó vállalatokkal, ezzel segítve azok pályázati jelentkezését. 

MEGHÍVÓ – Exportfinanszírozási konzultáció

2018. szeptember 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az EXIM-mel együttműködve, 2018. október 2-án, 14.00 órakor Exportfinanszírozási konzultációt szervez a kamarában. A konzultáció célja, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

 

Magyar-indiai üzleti szeminárium

2018. július 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az India EU Kereskedelmi és Iparkamarák Tanácsának látogatásához kapcsolódóan, magyar-indiai üzleti szemináriumot szervezett június 26-án a kamarában.

Sikeres piacra lépés Portugáliában

2018. március 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Sikeres piacra lépés Portugáliában címmel konzultációval egybekötött workshopot szervezett 2018. március 27-én Budapesten a Kamarában.

Norvég és izlandi üzleti lehetőségek

2017. október 24.

A TED.Europe.eu honlapon folyamatosan frissülő norvég és izlandi üzleti lehetőségekre vonatkozó előértesítők, illetve szerződéskötési felhívások jelennek meg.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

6th India International Silk Fair – indiai textilipari vásár 2018. október 16-18-án, Új Delhiben

2018. július 23.

Az Indian Silk Export Promotion Council által szervezett rendezvény fókuszában a selyem, illetve selymet tartalmazó textilipari termékek (fonal, szövet, ruházat, ruházati kiegészítő, konfekció, padlóborítás, lakástextil) állnak. A vásárra jelentkező hazai vállalatok repülőjegy és szállástámogatásban részesülhetnek.

Industry Day szakmai nyílt nap az Amerikai Nagykövetségen

2018. április 16.

2018. április 24-én az Amerikai Nagykövetség „Industry Day” szakmai nyílt napot szervez. Az eseményen a nagykövetségi közbeszerzés folyamatát és feltételrendszerét, valamint a különböző szerződésformákat mutatják be.

 

Exportfinanszírozási képzés

2018. február 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműködve Exportfinanszírozási képzés címmel 2018. február 21-én rendezvényt szervezett a kamarában. A képzés célja az volt, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.