Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Felhívás magyar vállalatok számára az ENSZ-EU közbeszerzési fórumon való részvételre New Yorkban

2018. január 25.

2018. április 9-10-én 15. alkalommal kerül megrendezésre az EU országok vállalatai számára szervezett ENSZ közbeszerzési fórum (EUPF – European Procurement Forum) New Yorkban. Az esemény célja az ENSZ közbeszerzési kiírások megismertetése a potenciális pályázó vállalatokkal, ezzel segítve azok pályázati jelentkezését. 

Meghívó - Üzleti delegáció Montenegróba

2018. május 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata üzleti delegációt szervez Montenegróba 2018. június 19-21. között. A nyugat-balkáni országok közül Montenegró az egyik legvonzóbb befektetési célpont a befektető-barát üzleti környezetnek köszönhetően. A Magyarország és Montenegró közötti összeköttetés javulásával, a Wizz Air Budapest-Podgorica közvetlen járatának működésével a kétoldalú gazdasági, turisztikai kapcsolatok is élénkültek, a külkereskedelmi termékforgalom közel 73 millió eurót tett ki 2017-ben. A Montenegróba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása. A tervezett programok között szerepel egy üzletember-találkozóval összekötött gazdasági fórum Podgoricában, látogatás a niksici Tehnopolis Innovációs Vállalkozói Központba, valamint találkozó a podgoricai magyar nagykövetség és Tivat város képviselőivel.

Sikeres piacra lépés Portugáliában

2018. március 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Sikeres piacra lépés Portugáliában címmel konzultációval egybekötött workshopot szervezett 2018. március 27-én Budapesten a Kamarában.

Norvég és izlandi üzleti lehetőségek

2017. október 24.

A TED.Europe.eu honlapon folyamatosan frissülő norvég és izlandi üzleti lehetőségekre vonatkozó előértesítők, illetve szerződéskötési felhívások jelennek meg.

Az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA)

2017. október 10.

Az Európai Unió és Kanada szeptember 21-én megkezdte a CETA ideiglenes alkalmazását, a megállapodás aláírásától számított mintegy egy év elteltével. Jean-Claude Juncker EU bizottsági elnök július 8-án állapodott meg Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a dátumról.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Industry Day szakmai nyílt nap az Amerikai Nagykövetségen

2018. április 16.

2018. április 24-én az Amerikai Nagykövetség „Industry Day” szakmai nyílt napot szervez. Az eseményen a nagykövetségi közbeszerzés folyamatát és feltételrendszerét, valamint a különböző szerződésformákat mutatják be.

 

Exportfinanszírozási képzés

2018. február 22.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az EXIM-mel együttműködve Exportfinanszírozási képzés címmel 2018. február 21-én rendezvényt szervezett a kamarában. A képzés célja az volt, hogy hasznos és gyakorlati tudnivalókkal szolgáljon az exportáló vállalatok számára a külpiaci értékesítést elősegítő, a vevő számára ajánlható finanszírozási formákról.

Orvostechnikai eszközök és gyógyászati segédeszközök hátrányos megkülönböztetése Izraelben – EU delegációs konferencia

2017. október 10.

2017. szeptember 19-én az Izraeli Kamaraszövetség és az EU Izraeli Delegációja szervezésében a KGA valamint a TéT attasék egy, a kelet- és közép-kelet európai gyógyászati segédeszközök izraeli hátrányos megkülönböztetéséről szóló konferencián vettek részt.