Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Egyszer használatos műanyagok - versenyelőny az uniós cégek számára?

2018. június 5.

Az Európai Bizottság új uniós szabályokat javasol, melyek hatálya az Európa tengereiben és tengerpartjain 10 leggyakrabban előforduló egyszer használatos műanyag termékre terjedne ki. 

Civil konzultáció Európa jövőjéről

2018. június 5.

2017 szeptemberében Emmanuel Macron francia elnök javasolta az uniós tagállamoknak, hogy indítsanak polgári konzultációkat Európa jövőjéről. Az EU27 tagállamai elkötelezték magukat arra, hogy részt vesznek a Macron által kezdeményezett civil párbeszédben. 

Az európai szemeszter 2018-as tavaszi csomagja

2018. június 5.

Az Európai Bizottság előterjesztette a 2018. évi országspecifikus ajánlásait, amelyekben a következő 12–18 hónapra vonatkozóan gazdaságpolitikai iránymutatást nyújt az egyes tagállamoknak.

Megkezdődhetnek a szabadkereskedelmi tárgyalások Ausztráliával és Új-Zélanddal

2018. június 5.

A távolság ellenére az EU már jelenleg is nagyjából hasonló volumenű kereskedelmet folytat Ausztráliával és Új-Zélanddal, mint Mexikóval és Kanadával. 

Így vélekednek az EU-ban az EU-ról

2017. november 22.

64%-ra nőtt azon EU-állampolgárok aránya, akik szerint országuk profitált az EU-tagságból. Ez négy százalékpontos emelkedést jelent 2016-hoz képest. 

Gyógyszerek: a Bizottság finomítja a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat

2018. június 5.

Az Európai Bizottság a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok célzott módosítását javasolja, hogy segítse az európai gyógyszeripari vállalatokat a gyorsan növekvő globális piacok kiaknázásában.

Uniós HÉA-rendszer: egyablakos online ügyintézési pont kereskedők számára

2018. június 5.

Annak érdekében, hogy a héaszabályok módosítása a lehető leggördülékenyebb legyen a vállalkozások számára, új uniós szabályok kerülnek bevezetésre: a héa befizetés rendezésére egy online portál vagy egy egyablakos ügyintézési ponton keresztül nyílik lehetőség minden uniós kereskedő (B2B) számára.

A tagállamok kötelesek bevezetni az eurót?

2018. június 5.

Elvben minden olyan tagállam, amelyre nem vonatkozik kívülmaradási záradék (pl.: Dánia, Egyesült Királyság), kötelezettséget vállalt arra, hogy a szükséges kritériumok teljesítését követően bevezeti az eurót.

Környezetbarát terméktervezés: tartósabbak lesznek a használati tárgyak

2018. június 5.

Az Európai Parlament megnövelné a használati tárgyak, köztük a mobiltelefonok élettartamát, ehhez pedig környezetbarát terméktervezésre és könnyen cserélhető alkatrészekre van szükség. 

Megjelent a legújabb kohéziós jelentés

2017. november 22.

Az Európai Bizottság közzétette a hetedik kohéziós jelentését. A dokumentum helyzetjelentéssel szolgál az uniós régiókról, levonja a válság során nyújtott kohéziós támogatásokkal kapcsolatos tanulságokat, és felvázolja a kohéziós politika 2020 utáni időszakra vonatkozó jövőképét.