Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Nemzetköziesítési tevékenységekben és üzleti delegációk szervezésében jártas „európai kereskedelemfejlesztési szervezetek” együttműködésének támogatása | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Nemzetköziesítési tevékenységekben és üzleti delegációk szervezésében jártas „európai kereskedelemfejlesztési szervezetek” együttműködésének támogatása

Pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 19.

 

Az Európai Bizottság 2015. január 22-én tette közzé azt a pályázati felhívását, amelynek célja a nemzetköziesítési tevékenységek támogatása az európai „kereskedelemfejlesztési szervezetek” együttműködésén keresztül. „Kereskedelemfejlesztő szervezet” összefoglaló név alatt minden olyan köz- és magánszervezet értendő, amelynek fő területe a vállalkozások nemzetköziesítésének ösztönzése, üzleti delegációk szervezése stb. (kereskedelmi és iparkamarák, ügynökségek, NGO-k).

Az Európai Bizottság 2011-ben hívta életre a "Misszió a Növekedésért" (Mission for Growth) programot, amelynek célja, hogy az európai kis- és középvállalkozások elérjenek olyan kiaknázatlan piaci potenciállal rendelkező országokat is, mint például Oroszország, Brazília, Kína, vagy India. A tagállamok is számos üzleti delegációt szerveznek harmadik országokba. Ezen kezdeményezések koordinációjára, az információk megosztására nagy szükség van. 

 

A pályázati kiírás keretében három területen lehet pályázni:

1)     A kereskedelemfejlesztési szervezetek közötti együttműködés ösztönzése, európai naptár létrehozása.

2)     Részvétel a „Mission for Growth” szervezésében és nyomon követésében.

3)     Egy online eszköz kidolgozása a nemzetközi kereskedelemösztönző tevékenységek feltérképezésére, összefogására.

 

A pályázat benyújtásának határideje 2015. március 19, a nyertes projektek várhatóan 2015 júniusában kezdhetik meg a projektvégrehajtást (időtartam: 24 hónap). 

 

A pályázat költségvetése 500.000 euró, amely a három pályázható terület között az alábbiak szerint oszlik meg:

1)     Erre a területre maximum 350.000 euró allokálható. Több projektnyertes is lehet, de a maximális támogatás projektenként nem haladhatja meg a 150.000 eurót. A társfinanszírozás maximális mértéke 70 százalék.

2)     Erre a területre maximum 120.000 euró allokálható. Egyetlen projektjavaslat kerül kiválasztásra. Társfinanszírozás maximális mértéke 80 százalék.

3)     Erre a területre maximum 30.000 euró allokálható. Egyetlen projektjavaslat kerül kiválasztásra. Társfinanszírozás maximális mértéke 80 százalék.

 

Támogatható pályázók:

Köz- és magánszervezetek egyaránt. Fókusz: nemzetköziesítési tevékenységek. A pályázatban kiemelik a kereskedelmi- és iparkamarák fontos szerepét ezen a területen. Ami a pályázati konzorciumokat illeti, az első és második pályázati területen minimum hat együttműködő partnerre van szükség hat különböző országból, a harmadik pályázati területen pedig három együttműködő partnerre három különböző országból.

 

Támogatható tevékenységek: együttműködési projektek, konferenciák, szemináriumok szervezése, képzések, figyelemfelkeltő rendezvények, hálózatok együttműködéseinek fejlesztése, jó gyakorlatok megosztása, tanulmányok és elemzések készítése, webeszköz fejlesztése, b2b rendezvények szervezése.

 

További információk:

https://ec.europa.eu/easme/node/781