Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Eurostars2 pályázati felhívás | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Eurostars2 pályázati felhívás

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 13.

 

2013. októberében indult el az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös programja, a EUROSTARS2 program. A pályázatok elektronikus benyújtását biztosító online felület 2014. február 10-én nyílt meg. Rövidebb elbírálási időszakkal, számos adminisztratív egyszerűsítéssel és harmadik országok bekapcsolódási lehetőségével tették még vonzóbbá a programot. Az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös programjaként 2007-ben elindult Eurostars program a kutatásintenzív kis- és középvállalkozásnak kíván könnyen elérhető támogatást biztosítani.

A program teljes költségvetése 1148 millió euró, amelyet az EUREKA és az Európai Bizottság közösen biztosít (Eureka tagállamok hozzájárulása: 861 millió + Európai Bizottság: 287 millió)

 

Pályázási feltételek:

  • A projektvezetőnek kutató-fejlesztő kis- és középvállalkozásnak kell lennie,
  • Legalább még egy partner bevonása egy másik tagállamból (kis- és középvállalkozás, nagyvállalat, felsőoktatási intézmény, kutatóintézet),
  • A projekt összköltségének 50%-át a kutató-fejlesztő KKV-knak kell viselniük,
  • A projekt futamideje maximum 3 év,
  • A projekt innovatív termék, eljárás, szolgáltatás létrehozását célozza, amelynek piaci hasznosítása a projekt zárását követő két éven belül megkezdődik.

Az Eurostars minden technológiai terület felé nyitott, a projektek „alulról jövő” kezdeményezéssel születnek, a vállalkozások és kutatási partnereik megegyezésén múlik, hogy milyen témában, milyen feltételekkel működnek együtt. A projektek minden esetben a piac közeli K+F szakaszra irányulnak, végeredményük egy piacra vihető termék, szolgáltatás vagy eljárás. A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 13.

 

Pályázati dokumentáció letöltése: http://www.eurostars-eureka.eu

Nemzeti Projekt Koordinátor: Csuzdi Szonja, EUREKA-EUROSTARS, Tel: 484-2958. E-mail: szonja.csuzdi@nih.gov.hu