A vállalkozói ismeretek oktatására vonatkozó páneurópai kezdeményezés COSME (COS-WP2014-4-6)

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 20.

 

Az Európai Bizottság közzé tette a vállalkozói ismeretek oktatását támogató pályázati felhívását. A vállalkozókészség kulcskompetenciának számít az európai keretrendszerben és a foglalkoztatás növelésében is jelentős szerepet játszik. A cél egy olyan „virtuális” páneurópai szakértői hálózat létrehozása, amely egyesíti a hatáselemzések készítésével, a tudás megosztásával, a módszertanok kidolgozásával és mentorálással kapcsolatosan már meglévő európai és nemzeti szintű szakértelmet.

 

Támogatott tevékenységek:

  • Interaktív on-line eszköz létrehozása szakértők és szakpolitikai döntéshozók számára, amely lehetővé teszi az információk és jó gyakorlatok megosztását, valamint a vállalkozói oktatás népszerűsítését EU szinten.
  • Inspiráló és példamutató szakpolitikai kezdeményezések és stratégiák kiválasztása és bemutatása, elérhetővé tétele.
  • Az egymástól tanulást elősegítő rendezvények szervezése főként olyan közalkalmazottak számára, akiknek feladatuk a vállalkozói oktatás népszerűsítése és fejlesztése.
  • A vállalkozói oktatás helyzetét és annak hatását felmérő eszköz kidolgozása és terjesztése, felhasználva a már meglévő uniós szintű eredményeket (szakértői csoportok, tanulmányok, projektek).

Támogatható pályázók:

  • Konzorcium vezetőként: nemzeti, regionális és transznacionális szervezetek, akiknek küldetése a vállalkozói oktatás népszerűsítése
  • Konzorcium partnerként: kereskedelmi és iparkamarák, területi szervezetek, oktatási intézmények, NGO-k, üzleti szervezetek és üzlettámogató hálózatok stb.

Költségvetés:

 

A pályázat teljes költségvetése 350.000 euró, amely egyetlen kiválasztott projektet finanszíroz. A társfinanszírozás maximális mértéke 90 százalék. A projekt időtartama 36 hónap.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 20. 17:00.

 

Pályázati felhívás:

http://ec.europa.eu/easme/entedu_en.htm

 

Segítségnyújtás a következő e-mail címen keresztül:

EASME-COSME-ENTEDU-CALL-2014@ec.europa.eu.

 

Kérdések és válaszok:

http://ec.europa.eu/easme/files/entredu/ENTEDU-Call-QA.pdf