Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Európai Vállalkozói Régiók 2015

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31.

 

A Régiók Bizottsága 2012. június 25-én hirdette meg először az Európai Vállalkozói Régió díj felhívását.   Az Európai Vállalkozói Régió (EVR) projekt feltérképezi és kitünteti a kiemelkedő vállalkozói jövőképpel rendelkező uniós régiókat. Az EVR-címet az Európai Bizottsággal együttműködve, az UEAPME, az Eurochambres és a Social Economy Europe támogatásával hozták létre.

Pályázati felhívás - Partnerprojektek az EU és az ipar között

Az EU, a magánszféra és a tagállamok közötti kutatási partnerségek közzé tették első pályázati és partnerségi felhívásaikat a Horizon 2020 keretében. Az összesen 1,13 milliárd euró értékű közfinanszírozásból, amelyet a magánpartnerek hasonló összeggel egészítenek ki, először olyan projekteket fognak támogatni, amelyek az emberek életminőségét és az európai ipar nemzetközi versenyképességét hivatottak javítani.

Eurostars2 pályázati felhívás

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 13.

 

2013. októberében indult el az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös programja, a EUROSTARS2 program. A pályázatok elektronikus benyújtását biztosító online felület 2014. február 10-én nyílt meg. Rövidebb elbírálási időszakkal, számos adminisztratív egyszerűsítéssel és harmadik országok bekapcsolódási lehetőségével tették még vonzóbbá a programot. Az Európai Bizottság és az EUREKA tagállamok közös programjaként 2007-ben elindult Eurostars program a kutatásintenzív kis- és középvállalkozásnak kíván könnyen elérhető támogatást biztosítani.

Nemzetköziesítési tevékenységekben és üzleti delegációk szervezésében jártas „európai kereskedelemfejlesztési szervezetek” együttműködésének támogatása

Pályázat benyújtásának határideje: 2015. március 19.

 

Az Európai Bizottság 2015. január 22-én tette közzé azt a pályázati felhívását, amelynek célja a nemzetköziesítési tevékenységek támogatása az európai „kereskedelemfejlesztési szervezetek” együttműködésén keresztül. „Kereskedelemfejlesztő szervezet” összefoglaló név alatt minden olyan köz- és magánszervezet értendő, amelynek fő területe a vállalkozások nemzetköziesítésének ösztönzése, üzleti delegációk szervezése stb. (kereskedelmi és iparkamarák, ügynökségek, NGO-k).

A vállalkozói ismeretek oktatására vonatkozó páneurópai kezdeményezés COSME (COS-WP2014-4-6)

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. augusztus 20.

 

Az Európai Bizottság közzé tette a vállalkozói ismeretek oktatását támogató pályázati felhívását. A vállalkozókészség kulcskompetenciának számít az európai keretrendszerben és a foglalkoztatás növelésében is jelentős szerepet játszik. A cél egy olyan „virtuális” páneurópai szakértői hálózat létrehozása, amely egyesíti a hatáselemzések készítésével, a tudás megosztásával, a módszertanok kidolgozásával és mentorálással kapcsolatosan már meglévő európai és nemzeti szintű szakértelmet.

 

Erőforrás-hatékonysági önértékelési eszköz KKV-k számára

A tender felhívás célja egy szolgáltató kiválasztása a kis- és középvállalkozások számára európai erőforrás-hatékonysági önértékelési eszköz, valamint erőforráshatékonyság-fejlesztési intézkedések jegyzékének kidolgozása és tesztelése céljából, amelyek lehetővé teszik az európai kis- és középvállalkozások számára, hogy jobban értelmezzék erőforrás-hatékonysági teljesítményüket, és meghatározzák, hogy mely lépéseket lehet tenni annak fejlesztése érdekében.

EU - Japán kutatási és fejlesztési (K+F) együttműködési pályázatok a “Jövő Internete” területén – H2020-EUJ-2014

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. április 10.

 

Az Európai Bizottság pályázati felhívásokat tett közzé a “Jövő Internete” (Net Futures) témába tartozó EU – Japán közös együttműködésben megvalósuló kutatási és fejlesztési (K+F) projektek támogatására a Horizon 2020”Ipari vezető szerep” pillérének keretében.

 

Támogatott területek:

  • A ‘big data’, ‘internet of things’ és a felhőalapú megoldásokat kombináló technológiák
  • Optikai kommunikáció
  • Hozzáférési hálózatok sűrűn elhelyezkedő felhasználók részére
  • Kísérletezés és fejlesztés Japán – EU szövetséges tesztkörnyezetben

Pályázati kiírás a „Kutatók Éjszakája” megszervezését lebonyolító szervezetek számára

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. március 8.

 

A pályázati kiírás célja a „Kutatók éjszakája” programsorozat szervezésében résztvevő szervezetek támogatása. A rendezvénysorozat célja, hogy előmozdítsa a nagyközönség és a kutatók közti találkozást, és felkeltse a fiatalok tudományok és tudományos pályák iránti érdeklődést.

 

COSME Klaszter Kiválósági Program - Pályázat klaszterek és üzleti hálózatok támogatására

A KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises/EASME) pályázatot írt ki klaszterek részére a Klaszter Kiválósági Programban (Cluster Excellence Programme) való részvétel céljából. A pályázati kiírás célja a klaszter szervezetek és üzleti hálózatok által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása.

LIFE 2014-2020

Az Európai Bizottság közzétette az első pályázati felhívást a környezetvédelmi projektek támogatására irányuló LIFE finanszírozási program keretében. A LIFE program „Környezetvédelem” elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai sokféleség megőrzésére, az erőforrás-hatékonyságra, valamint a környezetvédelmi irányításra és tájékoztatásra.